Fitnessmythes - wat is echt waar? Fitness mythes - wat is echt waar?

Fitnessmythes - wat is echt waar? Fitness mythes - wat is echt waar?

Of het nu de jaarwisseling is of het bikiniseizoen - er zijn veel gelegenheden om te gaan sporten. Als u ook van plan bent om actiever te worden, dan is dit een zeer goede beslissing! Om ervoor te zorgen dat u niet in de populaire valstrikken trapt, hebben we hier drie fitnessmythes voor u onderzocht.

1.veel zweet tijdens het sporten = veel verbrande calorieën?

Helaas, dat is niet waar. Zweten is een briljante uitvinding van de natuur. Zonder zweet kunnen we niet overleven. Omdat het dient om de lichaamstemperatuur te regelen. Door verdamping op de huid koelt het ons lichaam af en beschermt het ons tegen levensbedreigende oververhitting. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen.
Mensen die veel zweten moeten voldoende drinken om uitdroging te voorkomen. Hoofdpijn, droge huid en geconcentreerde urine kunnen wijzen op uitdroging.
Veel zweten betekent dus niet dat je veel calorieën hebt verbrand, want zweten verschilt van persoon tot persoon.

Tip: Als uw training of loopsessie niet langer dan een uur duurt, kunt u ervoor en erna drinken. Het is niet nodig om een bidon bij u te hebben tijdens uw hardloopsessies, omdat het dragen van een volle bidon vaak een negatief effect heeft op uw looptechniek.

2. Hoe meer je traint, hoe beter?

Helpt veel? Helemaal verkeerd. Spieren groeien niet terwijl je traint, maar in de tijd tussen de trainingen! Of met andere woorden, zonder regeneratie en rust is er geen spiergroei.. En eerlijk gezegd, wat heeft het voor zin als je elke dag urenlang je biceps traint? maar je moet steeds meer afvallen omdat je gewoon te plat bent? 

Tip: Neem minstens 24 uur rust tussen twee trainingen. Of zorg er in ieder geval voor dat je dezelfde spiergroep niet op twee opeenvolgende dagen traint. 

Dit betekent echter niet dat u uw voeten volledig stil moet houden op rustdagen. Er zijn veel mogelijkheden voor actieve regeneratieb.v. gaan wandelen of licht fietsen.

3. zware gewichtstraining het lichaam ruïneert?

Simpel antwoord - verkeerde training ruïneert het lichaam, niet krachttraining op zich. Het is altijd belangrijk om de oefening correct uit te voeren en niet altijd het zwaarste gewicht te verplaatsen. Dit komt omdat er letsel kan ontstaan als het werk niet goed wordt uitgevoerd.

Tip: Laat het gewicht gewoon zakken, let op je uitvoering en dat je de spier voelt die je traint. Het heeft geen zin met zware gewichten te trainen als alles pijn doet behalve de spieren die met deze oefening moeten worden geraakt.


____________________________________________________________________

 

 

Of het nu de jaarwisseling is of het bikiniseizoen - er zijn veel gelegenheden om te gaan sporten. Als u ook van plan bent om actiever te worden, dan is dit een zeer goede beslissing! Om ervoor te zorgen dat u niet in de populaire valstrikken trapt, hebben wij drie fitnessmythes voor u onderzocht.

1. veel zweten tijdens training = veel calorieën verbranden?

Helaas, dat is niet waar. Zweten is een briljante uitvinding van de natuur. Zonder zweet kunnen we niet overleven. Omdat het dient om de lichaamstemperatuur te regelen. Door verdamping op de huid koelt het ons lichaam af en beschermt het ons tegen levensbedreigende oververhitting. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen. Mensen die veel zweten moeten voldoende drinken om uitdroging te voorkomen. Hoofdpijn, droge huid en geconcentreerde urine kunnen wijzen op uitdroging. Veel zweten betekent dus niet dat je veel calorieën hebt verbrand, want zweten verschilt van persoon tot persoon.

Tip: Als uw training of hardloopsessie niet langer dan een uur duurt, kunt u ervoor en erna drinken. Het is niet nodig om een bidon bij u te hebben tijdens uw hardloopsessies, omdat het dragen van een volle bidon tijdens het hardlopen vaak een negatief effect heeft op uw hardlooptechniek.

2. Hoe meer je traint, hoe beter?

Helpt veel? Helemaal verkeerd. Spieren groeien niet terwijl je traint, maar in de tijd tussen de trainingen! Of met andere woorden, zonder regeneratie en rust kun je geen spieren opbouwen. En eerlijk gezegd, wat heeft het voor zin om elke dag urenlang bicepstraining te doen als je je gewicht steeds verder moet verlagen omdat je gewoon te plat bent? 

Tip: Neem minstens 24 uur rust tussen twee trainingen. Of zorg er in ieder geval voor dat je dezelfde spiergroep niet op twee opeenvolgende dagen traint. Maar dat betekent niet dat je je voeten helemaal stil moet houden op rustdagen. Er zijn veel manieren om actief te regenereren, bv. wandelen of licht fietsen.

3. zware gewichtstraining het lichaam ruïneert?

Simpel antwoord - verkeerde training maakt het lichaam kapot, niet krachttraining zelf. Het is altijd belangrijk de oefening correct uit te voeren, en niet altijd het zwaarste gewicht te verplaatsen. Onjuiste uitvoering kan tot verwondingen leiden.

Tip: Laat het gewicht gewoon zakken, let op je uitvoering en dat je de spier voelt die je traint. Het heeft geen zin met zware gewichten te trainen als alles pijn doet behalve de spieren die met deze oefening moeten worden geraakt.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.