Hoe je veilig buiten kunt trainen deze winter!

Hoe je veilig buiten kunt trainen deze winter!

2 commentaren

Met de winter voor de deur, waar moeten we dan gaan trainen? Zelfs de meest toegewijde workout-liefhebbers kunnen zich ontmoedigd voelen als het buiten koud, donker en nat is.

Maar dat de temperaturen dalen, betekent niet dat buitentraining in winterslaap moet gaan. In feite zijn er talrijke voordelen aan het voortzetten van uw training buiten tijdens de koudere maanden. Zo helpt het tegen de winterblues, geeft het energie en zorgt het ervoor dat je naar buiten gaat voor wat vitamine D, dat een verscheidenheid aan systemen en functies in het lichaam ondersteunt om ons gezond te houden.

Het is echter ook belangrijk te weten dat zomer- en wintertraining niet hetzelfde zijn en dat u een paar extra veiligheidsmaatregelen moet nemen voordat u zich op het ijs en in de sneeuw begeeft. 

Met deze 4 tips staat niets uw PAKAMA outdoor training in de weg, zelfs niet in de sneeuw.

1. kleed je warm aan 

Kleed je passend. Buiten sporten in de winter vergt iets meer voorbereiding dan gewoon een korte broek en een T-shirt aantrekken zoals in de zomer of de lente. Het belangrijkste is dat u zich in laagjes kleedt om de warmte te behouden, de lichaamstemperatuur te regelen en te voorkomen dat er vocht op de huid komt zodat u droog blijft terwijl u zich in het zweet werkt.

Als eerste laag, een nauwsluitende, dunne synthetische stof zoals polyester, polypropyleen of zijde. Deze materialen voeren zweet af van het lichaam, in tegenstelling tot katoen, dat vochtig blijft tegen de huid en warmte onttrekt aan het lichaam. Daarbovenop is een laag fleece of wol het beste, dat bevordert de isolatie en houdt u warm. De buitenste laag moet dan gemaakt zijn van wind- en waterafstotend materiaal om tegen alle winterweer te beschermen.

2. zichtbaar zijn

Vergeet je veiligheidsuitrusting niet. Niet alleen gaat de zon vroeger onder, maar het winterweer brengt ook donkere wolken, regen, ijzel en sneeuwbuien met zich mee, waardoor voertuigen en anderen u moeilijk kunnen zien. Het is belangrijk om felle kleuren of, beter nog, reflecterende kleding te dragen als u buiten sport en vooral na het werk of het avondeten als het donker is. U kunt ook kiezen voor een hoofdlamp om beter gezien te worden.

Bescherm je hoofd, handen, voeten en oren. Het is van cruciaal belang uw extremiteiten te beschermen tegen winterse temperaturen. Aangezien de bloedsomloop het sterkst is in de kern van het lichaam, zijn het hoofd, de oren, de handen en de voeten vatbaarder voor bevriezing en het lichaam kwetsbaarder voor onderkoeling.

Dus voordat u het huis verlaat, vergeet uw muts, een oorwarmer, handschoenen of thermische wanten niet. Het is ook belangrijk om je huid te beschermen, want ja, je kunt verbranden in de winter - zelfs op bewolkte of bewolkte dagen. Draag dus zonnebrandcrème met SPF 30 of meer op uw gezicht, lippen en andere delen van uw lichaam die aan de zon kunnen worden blootgesteld. Vergeet ook niet dat sneeuw UV-stralen weerkaatst. Dus als je buiten bent en er ligt sneeuw, is het nog belangrijker.

3. weerbericht

Vergeet niet de weersvoorspellingen te controleren voordat u vertrekt, zodat u op uw hoede kunt zijn voor harde wind, sneeuw, ijzel of iets anders. Als het koud is en u op het trottoir sport, moet u ook extra opletten voor ijzel. 

4 Warm-up

Hoewel u misschien met een sprint wilt beginnen om uw lichaam sneller op te warmen, moet u toch langzaam beginnen, zoals bij elke andere oefening, om uw lichaam te laten wennen aan de actieve omgeving en het risico op blessures te verkleinen. Vergeet niet te rekken, want sommige mensen hebben stijve gewrichten als gevolg van de koude maanden.

2 commentaren

ixopoma
ixopoma
Amoxicilline 500 Mg ojw.xtbp.pakama-athletics.com.lbl.ux http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
ayixeticotosu
ayixeticotosu
500 Mg[/url] Amoxicilline 500mg Capsules lyu.tfns.pakama-athletics.com.gbv.od http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.