Tekenen dat je een rustdag nodig hebt

Tekenen dat je een rustdag nodig hebt

Rustdag = rustdag, maar wat is dat eigenlijk?

Als je traint, hebben je spieren tijd nodig om te groeien en te genezen. Omdat sportactiviteit kleine scheurtjes in je spieren veroorzaakt, die je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Als je veel traint met je Fitness rugzak Als je op tournee bent, is het misschien moeilijker om een dag vrij te nemen. Maar als je geen vrij neemt, loop je het risico jezelf te blesseren en er dan mogelijk langer uit te liggen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je op Rustdagen op de bank moet gaan liggen en afwisselend pizza en chips moet eten. Het betekent dat je geen intensieve training moet doen op Rustdagen. Natuurlijk kun je gaan wandelen, een rondje yoga doen of wat rekken en strekken op de bank. PAKAMA sportmat als je je daardoor beter voelt!

Het is belangrijk dat je naar je lichaam luistert en het geeft wat het nodig heeft.

Hoe u kunt zien dat een rustdag nodig is

Als u spierpijn heeft die langer duurt dan normaal, is dat een duidelijk teken dat uw lichaam de huidige belasting niet aankan en meer tijd nodig heeft om te herstellen - u moet uw lichaam die tijd ook gunnen.

Mensen hebben gemiddeld 8 uur slaap nodig om na een dag voldoende te herstellen. Als je het gevoel hebt dat je niet goed slaapt of dat je steeds moeilijk in slaap valt - dan wil je lichaam je iets vertellen.

Je eetgedrag verandert - je hebt voortdurend trek in zoet of zout. Of je hebt opeens helemaal geen honger meer.
Want als je lichaam veel traint, kan de hormoonspiegel veranderen en dat leidt tot dit ongewone gedrag.
Let op, bij de meisjes kan het ook andere oorzaken hebben!

Daarom is het altijd goed om vaste rustdagen in je trainingsschema op te nemen. In onze PAKAMA App Bij de individuele programma's hebben we de trainingen zo gepland dat uw lichaam voldoende tijd heeft om te regenereren!

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.