De perfecte snacks voor de zomer

De perfecte snacks voor de zomer

Eenvoudig, weinig calorieën en super lekker!

Omdat snacken een "must" is in de zomer (hallo, sappig zomerfruit!), bieden wij u vandaag het volgende aan 6 snacks die uw zomerlijfsplannen niet zullen verpesten en verfrissing bieden tijdens warme zomerdagen. Want met de juiste kennis kunt u uw gewichtsverlies en fitnessdoelen op een gezonde en duurzame manier bereiken, ondanks snacks!
Je kunt ook veel snacks meenemen als je met de auto reist. Fitness Rugzak Je wilt sporten in de frisse lucht.

De belangrijkste regels:

Je moet op zoek gaan naar hele voedingsmiddelen, want: hoe minder bewerkt, hoe beter! Dit betekent kleurrijke groenten en fruit, schone koolhydraten (bv. zoete aardappelen of haver), magere eiwitten en gezonde vetten (zoals avocado of noten).
U moet ook letten op evenwichtige macronutriënten: De beste snacks voor gewichtsverlies bevatten alle drie de macronutriënten: gezonde koolhydraten, vetten en eiwitten.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat gezonde snacks voor tussendoor zijn? Maak je geen zorgen, het zijn niet alleen groene smoothies of rauwe groenten!

 

Zoete of hartige rijstkoeken

Deze eenvoudige, zomerse en heerlijke snack is perfect voor jou, of je nu #TeamSweet of #TeamSalty bent! Rijstwafels kunnen worden gevuld of belegd met zowat alles. Een paar ideeën:
Eet rijstwafels met hummus, tomaat & komkommer; avocado, tomaat & rucola; roomkaas & zalm; yoghurt, fruit & honing; pindakaas & banaan.

Watermeloen

Bevredig je verlangen naar iets zoets en hydrateer tegelijkertijd met watermeloen! Dit zomerfruit bevat 92% water en is de perfecte gezonde snack met slechts 40 calorieën.
Eet gesneden meloen op zichzelf of met yoghurt en ander fruit, of meng watermeloen met munt en citroen tot een verfrissende mocktail.

Guacamole (avocado)

Avocado's helpen je een vol gevoel te krijgen omdat ze rijk zijn aan gezonde vetten en vol vezels zitten. Pureer gewoon een rijpe avocado met een vork en voeg een halve rode ui, een tomaat, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper toe. Smeer de guacamole op een rijstwafel of doop er broodchips en rauwe groentesticks in. Je hebt een lichte maar vullende zomersnack!

DIY trail mix

In de winkel gekochte mixen zijn meestal calorierijk en zitten vol suiker, zout en olie. Gelukkig zijn zelfgemaakte mixen supermakkelijk en veel lekkerder!
Meng gewoon je favoriete noten en zaden (bv. cashewnoten, walnoten, hazelnoten, pompoenpitten) met cacaonibs, ongezoete kokosvlokken en een handvol gevriesdroogde bessen (in plaats van suikerhoudende gedroogde vruchten). Je krijgt een eiwitrijke zomersnack vol gezonde vetten.


Sla wraps

Waarom maak je geen wraps met slabladeren in plaats van tortilla's? Ze zijn licht, fris, caloriearm en gemakkelijk op te rollen in enkele minuten! Bovendien kun je er elk eiwit (bv. ei, kalkoen, tofu), je favoriete groenten (bv. tomaat, paprika, champignons, uien) en heerlijke "sauzen" zoals hummus of guacamole in doen.

DIY fruitijs

Wat dacht je van zelfgemaakte ijslolly's op basis van fruit met toegevoegde eiwitten? Alles wat je nodig hebt is ongezoete Griekse yoghurt, fruit naar keuze en een beetje honing of agavesiroop. Meng alles door elkaar en vries het in met een stokje. Voilá!

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.