3 DIY huismiddeltjes om je immuunsysteem op te peppen | 3 DIY huismiddeltjes om je immuunsysteem op te peppen

3 DIY huismiddeltjes om je immuunsysteem op te peppen | 3 DIY huismiddeltjes om je immuunsysteem op te peppen

1 commentaar

Of u nu een van die mensen bent die altijd dingen oplopen, of u probeert een verkoudheid of griep te bestrijden, uw voeding kan een groot verschil maken. Elke dag vertrouwt uw lichaam op essentiële voedingsstoffen om de immuunsoldaten een boost te geven, zodat ze snel ziekteverwekkende indringers te lijf kunnen gaan.

Maar in de echte wereld kan het soms moeilijk zijn om alle krachtige voedingsstoffen binnen te krijgen die we nodig hebben om sterk te blijven. Als u (duimen maar) van de bank en weg van de doktersafspraak wilt blijven, probeer dan deze immuunversterkende drankjes. Ze zitten boordevol beschermende voedingsstoffen om je afweer te versterken. En ze kunnen in een paar minuten klaargemaakt worden!

Ahorn zoete aardappel smoothie

De darm is een belangrijk immuunorgaan dat virussen, bacteriën, schimmels en nog veel meer moet uitfilteren. Deze smoothie houdt je darmen in topvorm. Elk glas levert een cocktail van voedingsstoffen die de darmen versterken. Naast de vele probiotica uit kefir, zit er een dubbele dosis prebiotica in zoete aardappel en ahornsiroop. Als bonus zit er meer dan een dag aan vitamine A in, wat essentieel is voor een gezonde huid en de cellen die onze luchtwegen en darmen bekleden en de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infecties vormen.
Voorbereiding. Pureer in een blender ½ kopje ongezoete kefir, ¼ kopje magere melk, ½ kopje gepureerde zoete aardappel, ½ in blokjes gesneden appel met pit, 1 theelepel ahornsiroop, 2 ijsblokjes en een snufje kaneel tot een gladde massa.

Per portie: 280 calorieën, 2 g totaal vet, 1 g verzadigd vet, 10 mg cholesterol, 120 mg natrium, 58 g koolhydraten, 6 g vezels, 34 g totaal suikers, 4 g toegevoegde suikers, 9 g eiwit.

Citroen-gember-kurkuma thee

Elk jaar sturen infecties van de bovenste luchtwegen (of URTI's), zoals verkoudheid, griep en virussen, 10 miljoen Amerikanen naar de dokter. Uit steeds meer onderzoek blijkt nu dat eenvoudige ingrediënten in deze thee, zoals kurkuma en gember, kunnen voorkomen dat u in de eerste plaats geïnfecteerd raakt. En hoewel honing geen infectie kan voorkomen, toont een nieuwe studie in het British Medical Journal aan dat het effectiever is bij hoest dan hoestonderdrukkers, antihistaminica of pijnstillers.

Voorbereiding. Meng in een kleine sauspan 1 kop water, een kwart cm in plakjes gesneden gemberwortel, een kwart cm in plakjes gesneden kurkumawortel en een kwart in blokjes gesneden citroen. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 5 tot 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en giet de vloeistof door een zeef, gooi de gember, kurkuma en citroen weg. Roer er 2 theelepels honing en 1 eetlepel citroensap door.

Per portie: 45 calorieën, 0 g totaal vet, 0 g verzadigd vet, 0 mg cholesterol, 0 mg natrium, 13 g koolhydraten, 0 g vezels, 12 g totaal suikers, 11 g toegevoegde suikers, 0 g eiwit.

Groen sap van sinaasappel en kiwi

Je zult van dit elixer houden voor zijn verkoudheid bestrijdende vitamine C (bijna twee keer je dagelijkse dosis). Maar dat is niet de enige reden om het te drinken. Elke portie bevat een hele kop spinazie, die boordevol antioxidanten zit die de immuuncellen sterk en gezond houden. Bladgroene spinazie is zo krachtig dat is aangetoond dat het extract ervan bescherming biedt tegen schadelijke bacteriën zoals E. coli en S. aureus.

Pureer in een blender 1 geschilde kiwi, ¼ Engelse komkommer (deze is minder bitter dan gewone komkommers), 1 kopje baby spinazie, ¼ kopje peterselietakjes, ½ kopje 100-proof sinaasappelsap en 1 snufje cayennepeper tot het vloeibaar is.

Per portie (inclusief vruchtvlees): 120 calorieën, 1 g totaal vet, 0 g verzadigd vet, 0 mg cholesterol, 30 mg natrium, 26 g koolhydraten, 4 g vezels, 18 g totaal suikers, 0 g toegevoegde suikers, 3 g eiwit.

------------------------------------------------------------------

 

ENG 🇬🇧

Of u nu een van die mensen bent die overal last van lijken te hebben, of u wilt gewoon een verkoudheid of griep afweren, uw voeding kan een groot verschil maken. Elke dag vertrouwt uw lichaam op belangrijke voedingsstoffen om de immuunsoldaten te versterken, zodat ze snel kunnen toeslaan op ziekteveroorzakende indringers.

Maar in de echte wereld kan het soms lastig zijn om alle krachtige voedingsstoffen binnen te krijgen die we nodig hebben om sterk te blijven. Als je (duimen maar) van de bank en uit het dokterskabinet wilt blijven, probeer dan deze immuunversterkende drankjes te maken. Ze zitten vol met beschermende voeding om je verdediging te versterken. En het duurt maar een paar minuten om ze te maken!

Ahorn Zoete Aardappel Smoothie

Je darmen zijn een enorm immuunorgaan, belast met het uitfilteren van virussen, bacteriën, schimmels, en meer. Hou de jouwe in topvorm met deze smoothie. Elk glas levert een cocktail van darmversterkende voedingsstoffen. Naast veel probiotica uit kefir, krijg je ook een dubbele dosis prebiotica uit zoete aardappel en ahornsiroop. Als bonus krijg je meer dan een dag aan vitamine A binnen, wat essentieel is voor een gezonde huid en cellen langs je luchtwegen en darmen, die de eerste verdedigingslinie van het lichaam vormen tegen infecties.

Maak het. Mix in een blender ½ kopje ongezoete kefir, ¼ kopje magere melk, ½ kopje gepureerde zoete aardappel, ½ in blokjes gesneden appel, 1 theelepel ahornsiroop, 2 ijsblokjes en een scheutje kaneel tot een gladde massa.

Per portie: 280 calorieën, 2 g totaal vet, 1 g verzadigd vet, 10 mg cholesterol, 120 mg natrium, 58 g koolhydraten, 6 g vezels, 34 g totaal suikers, 4 g toegevoegde suikers, 9 g eiwit

Citroen-gember-kurkuma thee

Elk jaar brengen infecties van de bovenste luchtwegen (of URTI's), zoals verkoudheid, griep en virussen, 10 miljoen Amerikanen naar de dokter. Nu blijkt uit een groeiend aantal onderzoeken dat eenvoudige ingrediënten in deze thee, zoals kurkuma en gember, ervoor kunnen zorgen dat je geen infectie oploopt. En hoewel honing een URTI niet voorkomt, blijkt uit een nieuwe studie van het British Medical Journal dat het effectiever is om hoest te verlichten dan hoestdrank, antihistaminica of pijnstillers.

Maak het. Meng in een kleine sauspan 1 kop water, een kwart cm in plakjes gesneden gemberwortel, een kwart cm in plakjes gesneden kurkumawortel en een kwart in blokjes gesneden citroen. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en giet de vloeistof door een zeef, gooi de gember, kurkuma en citroen weg. Roer er 2 theelepels honing en 1 eetlepel citroensap door.

Per portie: 45 calorieën, 0 g totaal vet, 0 g verzadigd vet, 0 mg cholesterol, 0 mg natrium, 13 g koolhydraten, 0 g vezels, 12 g totaal suikers, 11 g toegevoegde suikers, 0 g eiwit

Sinaasappel Kiwi Groen Sap

Je zou van dit elixer kunnen houden voor zijn verkoudheids-busting vitamine C (bijna tweemaal uw dagelijkse dosis). Maar dat is niet de enige reden om op te drinken. Elke portie bevat een volle kop spinazie, die boordevol antioxidanten zit die de immuuncellen sterk en gezond houden. Bladgroene spinazie is zo krachtig dat is aangetoond dat het extract ervan bescherming biedt tegen schadelijke bacteriën zoals E. coli en S. aureus.

Maak het. Pureer in een blender 1 geschilde kiwi, ¼ Engelse komkommer (deze is minder bitter dan traditionele komkommers), 1 kopje baby spinazie, ¼ kopje takjes peterselie, ½ kopje 100% sinaasappelsap, en 1 snufje cayennepeper tot het vloeibaar is. Serveer zo (je krijgt 4 gram vullende vezels). Of, als u liever pulpvrij sap hebt, giet het door een zeef of kaasdoek.

Per portie (inclusief vruchtvlees): 120 calorieën, 1 g totaal vet, 0 g verzadigd vet, 0 mg cholesterol, 30 mg natrium, 26 g koolhydraten, 4 g vezels, 18 g totaal suikers, 0 g toegevoegde suikers, 3 g eiwit

1 commentaar

AnnasysDup
AnnasysDup

камни знака весов
камни знаков близнец
янтарь камень знакам зодиака
драгоценный камень знака зодиака
камни знак рака зодиак.

https://hubsternews.blogspot.com/2021/05/blog-post.html
https://bopsneeews.blogspot.com/2021/05/blog-post_16.html
https://bestnewsones.blogspot.com/2021/05/blog-post.html

камни знаков скорпион
камень знака близнеца
камни знака скорпиона
камни знак рыбы зодиака
камень знака дев

[знак близнец камни
[/url]
[камни знаком зодиака агат
[/url]
[камни знака овна
[/url]

камни знак рак
знак зодиака камни драгоценные.
камни зодиака рыб
какие камни знаку зодиака
деревья камни знаков зодиаков

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.