Hoe kunt u uw mobiliteit merkbaar verbeteren

Hoe kunt u uw mobiliteit merkbaar verbeteren

Waarom is de mobiliteit van je spieren belangrijk?

Een goede flexibiliteit is niet alleen essentieel om blessures te voorkomen, maar ook een cruciale factor als u uw trainingsprestaties wilt verbeteren en meer kracht wilt krijgen.

Vooral als u de hele dag voorovergebogen achter uw bureau zit, is regelmatig rekken en opwarmen nog belangrijker. Gespannen spieren en stijve gewrichten belemmeren de juiste uitvoering van oefeningen, beperken uw bewegingsvrijheid en verminderen zo uw succes!

Dus of het nu gaat om thuis trainen, in de frisse lucht met uw Opleidingsinstrumenten van onze Trainingsrugzakof tijdens sessies in de sportschool:
Vergeet de warming-ups en cool-downs niet!

 

Maar hoe kunt u uw trainingen optimaliseren en uw mobiliteit verbeteren?

1. dynamische warming-ups:

Natuurlijk is uitgebreid statisch rekken vóór een training geweldig, maar niet essentieel. Veel optimaler voor een warming-up is dynamische stretching - actieve bewegingen die uw spieren helpen opwarmen en voorbereiden op de training, vooral vóór cardio- en krachttraining. 

Doe dus vóór uw volgende training enkele dynamische bewegingen met uw eigen lichaamsgewicht, zoals squats, lunges, push-ups of jumping jacks, om uw bloed te laten pompen en uw hartslag omhoog te krijgen.

 

2. statische rekoefeningen aan het einde van de training

Statische rekoefeningen houden in dat een rek in een comfortabele houding gedurende langere tijd wordt vastgehouden, meestal tussen 20 en 30 seconden. Deze aanhoudende rekoefeningen moeten ongeveer 5 tot 10 minuten worden gedaan aan het einde van de training om het bewegingsbereik te vergroten en de spieren te rekken die tijdens de training gespannen waren. 

Onze trainingen in de PAKAMA App Gebruik Dynamische Warm-Ups en Statische Cool-Downs ook in de eerste en laatste minuten van een training.

 

3. yoga integreren

Studies hebben aangetoond dat yoga niet alleen je flexibiliteit verhoogt, maar ook je spieren versterkt! Door slechts 1-2 yogasessies per week toe te voegen aan uw gewone trainingsroutine kunt u gespannen spieren en gewrichten losmaken. Dit is vooral belangrijk als u aan intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT), gewichtheffen of repetitieve cardio zoals fietsen of hardlopen doet.

 

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.