Sport in de frisse lucht: hoe belangrijk buitensport is

Sport in de frisse lucht: hoe belangrijk buitensport is

1 commentaar

Natuur, wind, daglicht: een PAKAMA-workout in het park of zelfs maar een stevige wandeling door het bos kan al "ware wonderen" verrichten.

Beweging in de frisse lucht is om verschillende redenen bijzonder goed. Temperatuurverschillen en wind stimuleren het immuunsysteem. 

Zonlicht heeft een positief effect op de hormoonhuishouding en het gevoelsleven. Daglicht op zich voorkomt ook mogelijke stemmingsdalingen, vooral in de koudere maanden.

Het verlaagt ook het stressniveau als je tijd in de natuur doorbrengt.

 


 

Zelfs een stevige wandeling kan een groot verschil maken

Regelmatig wandelen, fietsen of joggen versterkt het cardiovasculaire systeem en maakt het lichaam beter bestand tegen ziekten. Een combinatie van uithoudings- en krachttraining, frisse lucht en daglicht kan "echte wonderen" verrichten. Een stevige wandeling hoort daar ook bij.

Dus pak je PAKAMA tas en ga de frisse lucht in.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat wanneer het kouder wordt, je niet moet overdrijven met buitentraining en de belasting gematigd moet houden. Als de temperatuur extreem laag is, is het beter om de training naar de woonkamer te verplaatsen. Dit kan het risico op aandoeningen van de luchtwegen verhogen.

 

1 commentaar

phjpfexixy
phjpfexixy

Hartelijk dank. Hoe kan ik een sessie beginnen?

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.