Tips om uw lichaam rust te geven bij langdurig zitten

Tips om uw lichaam rust te geven bij langdurig zitten

Denk jij er ook zo over?
Zit je de hele dag achter je pc of op kantoor?

Laten we eerlijk zijn:
De hele dag zitten is een ander soort pijn: stijfheid, pijn en andere ongemakken zijn geen grap - om nog maar te zwijgen van het feit dat het soms ook mentaal saai is. Om dit tegen te gaan hebben we speciale hacks voor bureauwerk! Dit zijn een mix van fysieke en mentale stimuleringstips om de effecten van langdurig zitten te verminderen.

Natuurlijk hebben wij u onze PAKAMA Fitness Rugzak heeft een nieuwe mogelijkheid voor u geopend om overal, efficiënt en tijdbesparend te trainen. Maar als je geen tijd of zin hebt om te trainen, volstaan ook kleine tips voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid die je gemakkelijk in je dagelijkse leven kunt integreren:

 

1. Neem 5 minuten om je lichaam te strekken terwijl je werkt.

Je weet nooit dat je moet strekken totdat je lichaam je dwingt het op te merken! Plotseling begint je rug te kloppen, je nek is strak en gespannen, en je kuitspieren verkrampen - klinkt dat goed?
Om de pijn te compenseren, dalen (begrijpelijk) je humeur en je energieniveau. Hoewel het uit het niets lijkt te komen, is het het resultaat van lange periodes van zitten en opgekropte spanning - in feite schreeuwt je lichaam om beweging!

Elk uur 5 minuten strekken op het werk kan spierpijn en stagnatie verlichten en voorkomen. Zelfs de eenvoudigste stretchoefeningen kunnen verbazingwekkende voordelen hebben, zoals het stimuleren van de bloedsomloop en het verbeteren van de stemming. Neem elk uur een paar minuten de tijd om uw nek en zelfs uw polsen te strekken als u de hele dag achter de computer typt. U kunt ook opstaan en rondwandelen op kantoor of in uw flat om uw benen te strekken.

2. een opgeruimd bureau

Ben je gestrest? Neem 5 minuten om je bureau op te ruimen en te reorganiseren. De meesten van ons beseffen niet hoezeer onze omgeving onze productiviteit en stemming beïnvloedt. Hoe je je omgeving organiseert is een goede indicatie van wat er in je hoofd omgaat. Tip: Hoe rommeliger je bureau, hoe rommeliger je gedachten.

 

3. neem eiwitrijke snacks mee aan uw bureau

Er is niets erger dan proberen te werken als je honger hebt - de productiviteit daalt als de bloedsuikerspiegel daalt en de energie afneemt. Om de dip van 15.00 uur te overwinnen, kunt u eiwitrijke snacks op uw bureau bewaren voor het geval u in tijdnood komt en niet kunt eten. Een eiwitreep, noten of zaden kunnen wonderen doen! Hier is nog een blogpost over gezonde snacks voor de zomer - ja, het is pas 2 september!

 

4. optimaliseer uw lunchpauze

Gebruik deze tijd om in beweging te komen! Misschien kunt u een fitnesscursus volgen, een lange wandeling maken (al is het maar een rondje om uw kantoorgebouw), of een vriendschappelijke wedstrijd op kantoor houden en uw collega's uitdagen voor een push-up of squat wedstrijd! Hier kun je tips vinden voor trainingen tijdens je lunchpauze.

 

5. de tijd nemen om te eten

Over lunchpauzes gesproken: als je thuis of aan je bureau werkt, kan het lijken alsof het werk je overal volgt. Het voelt alsof je nooit aan je werk kunt ontsnappen! Daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk uit te schakelen, vooral tijdens de maaltijd. Probeer niet aan je telefoon te zitten of aan je bureau te eten wanneer je kunt. Maak van uw maaltijd het hoofdevenement! 

 

6. de schermhoogte optimaliseren

Als u uw uitrusting niet kunt veranderen, zijn er andere manieren om de gevolgen van langdurig zitten te bestrijden! Het optimaliseren van de schermhoogte is er één van. Denk erover na: Een te laag of te hoog scherm belast uw nek. Zorg ervoor dat het op ooghoogte is, zodat u niet de ene of de andere kant op leunt en spanning veroorzaakt in het bovenste deel van uw wervelkolom.
Het klinkt misschien gek, maar u kunt uw computer op een stapel boeken, een doos of iets anders zetten dat hem op ooghoogte brengt.

 

7. ergonomische uitrusting

Ons lichaam is niet gemaakt om de hele dag naar een scherm te staren - dat is gewoon de waarheid. Het is dus logisch dat problemen als rugpijn en overbelasting van de pols optreden na herhaalde bewegingen aan een bureau. U moet uw lichaam zo comfortabel mogelijk maken, en daarom kan ergonomische apparatuur een revolutie betekenen. Zorg ervoor dat je een comfortabele stoel kiest!
Als u thuis werkt, moet u investeren in een staand bureau (nog beter: een wandelend bureau!). Als je op een kantoor werkt, praat dan met je baas. Onthoud: hoe gezonder je bent, hoe productiever je bent!

 

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.