Vier eenvoudige strategieën om na een pauze weer supergemakkelijk te kunnen trainen

Vier eenvoudige strategieën om na een pauze weer supergemakkelijk te kunnen trainen

Hoe terug te keren naar de training na een pauze

 

Wij mensen zijn gewoontedieren. Maar welke gewoonten zijn schadelijk en welke zijn heilzaam? Dat is wat we moeten uitzoeken. Maar laten we eerst naar de positieve gewoonten kijken.

Het duurt een tijdje om gewoontes te ontwikkelen. Uit een studie van een team gezondheidspsychologen van het University College in Londen blijkt dat het meer dan twee 66 dagen (ongeveer 2 maanden) duurt om een nieuwe gewoonte te vormen.

Dus als we uit ons trainingsritme raken, kan het soms lang duren voor we dat weer hebben. Gelukkig zijn er vier strategieën om gewoonten te ontwikkelen om weer aan het trainen te gaan. Probeer deze strategieën en verras de mensen om je heen met een geweldige lichaamstransformatie.

1. focus op één doel

Het samenstellen van een trainingsplan moet niet al te ingewikkeld zijn. Het vormen van gewoonten is geen alles-of-niets proces. Je hoeft niet per se vijf groepslessen per week te volgen, elke dag om 6 uur 's ochtends met een vriend te gaan hardlopen of al je maaltijden zelf te koken. Het is onmogelijk om te veel gewoonten in één keer in te voeren. Je hersenen zullen volledig verstrooid zijn en je wilskracht uitgeput. Stel uw verwachtingen iets lager in en breng slechts één kleine verandering aan - zoals elke dag 30 minuten bewegen - en zet door. Spoedig zal de verandering routine worden.

2. creëer een gewoonte lus

Om een slechte gewoonte te doorbreken en terug te keren naar een gezonde routine, moet men eerst begrijpen wat de slechte gewoonte in gang zet. Er zijn drie basisgewoontecomponenten, de zogenaamde "habit loops":

  1. Routine: Dit is het gedrag dat we elke dag herhalen - het kan psychologisch, fysiek of emotioneel zijn.
  2. Beloning: Dit is het bevredigende resultaat dat we uit onze routine halen. Duhigg vroeg zich af wat zijn beloning was voor het eten van het koekje. De suiker in het bloed? Het sociale aspect? De verandering van omgeving?
  3. Waarom heb je het koekje opgegeten? Verveling? Honger? 

 

Als de reden om naar de bakkerij te gaan de behoefte was aan een verandering van de dagelijkse werkroutine, en niet het koekje zelf. In plaats van naar de bakker te gaan, ontmoet u nu collega's voor een praatje zodra uw trigger (verveling) zich voordoet. Je bent daardoor afgevallen.

Ga na welke negatieve routines voor jou gewoontes zijn geworden en vervang ze door positieve.

4. de juiste motivatie vinden

Wat goed is voor één persoon, hoeft niet goed te zijn voor jou. Als de vloedgolf van gelukshormonen niet genoeg is om je weer in je gezonde routine te storten, probeer dan technologie te gebruiken.

Fitness-apps stellen je in staat je triomfen bij te houden en geven je een onmiddellijke beloning die je misschien niet meteen in de spiegel ziet. De motiverende functie van de PAKAMA digitale coach is ontworpen om u te helpen uw routine vol te houden. Het stuurt je regelmatig herinneringen om naar de sportschool te gaan, zodat je die routine niet verbreekt.

De datagestuurde functies van workout-apps zijn geweldig, en sommige van deze tech-wonderen hebben ook nog een andere gedragsvormende truc: sociale competitie. Als je een workout deelt, kunnen je vrienden die zien en er een "like" aan toekennen, wat enorm belangrijk is als aanmoediging. Dus er zijn nog meer beloningen.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.