Hoe belangrijk zijn de warming-up en de cooling-down eigenlijk?

Hoe belangrijk zijn de warming-up en de cooling-down eigenlijk?

Misschien ken je de zogenaamde warming-up en cooling-down uit onze app en dacht je bij jezelf, wanneer gaat de eigenlijke workout beginnen? Als je iemand bent die meer nadruk legt op de eigenlijke training en niet graag voor de training opwarmt, laat staan na de training afkoelt, dan zou je er na dit bericht nog eens over kunnen nadenken.

Opwarmen bereidt je lichaam voor op de komende training. Opwarming verhoogt de lichaamstemperatuur en de bloedtoevoer naar de spieren. Hierdoor kunt u beter presteren tijdens uw training. Nog belangrijker, het vermindert ook uw risico op blessures.

Opwarming vermindert de kans op het scheuren van een spier of iets dergelijks tijdens een beweging. Je kunt spieren zien als elastiekjes. Als ze warm zijn, kunnen ze zonder problemen worden uitgerekt. Maar als ze koud zijn, hebben ze de neiging te scheuren wanneer ze worden uitgerekt.

Daarom moet u uw lichaam langzaam beginnen te bewegen voor de training. Bijvoorbeeld, touwtje springen of jumping jacks zijn goede manieren om dit te doen. Als u met zware gewichten traint, is het een goed idee om enkele opwarmingsoefeningen met lichte gewichten te doen.

Net zo belangrijk als opwarmen is afkoelen na een training. Ook al heb je waarschijnlijk geen zin in een extra sessie na een zware training, toch zou het belangrijk zijn. Als u niet afkoelt, kan het bloed zich in uw spieren ophopen en uw bloeddruk hoog houden. Zelfs een korte cooling-down sessie kan dit tegengaan en het herstel bevorderen. Als u bijvoorbeeld hebt gejogd, is het een goed idee om na uw sessie losjes te draven en daarna een beetje te stretchen. Ik hoop dat ik u duidelijk heb gemaakt hoe belangrijk de warming-up en de cooling-down zijn en dat u ze in de toekomst niet zomaar zult weglaten.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.