6 argumenten waarom rustperiodes noodzakelijk zijn

6 argumenten waarom rustperiodes noodzakelijk zijn

Twee dagen rust en de conditie is weg. Een misverstand. Hieronder vind je 6 argumenten die je doen inzien dat één of twee rustdagen per week wel degelijk goed zijn voor je conditie.

 

1. letsel voorkomen

Rustperiodes voorkomen dat uw lichaam overbelast raakt. Dit geldt voor alles van krachttraining tot duurtraining tot wandelen. Als je regelmatig hardloopt, weet je wat je benen aankunnen tot ze rust nodig hebben. Als u traint zonder rust, worden uw spieren en gewrichten overbelast, waardoor het risico op blessures toeneemt.

 

 2. je spieren hebben ook rust nodig

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste wat je hebt geleerd over krachttraining. Als je gewichten optilt, scheur je in wezen spiervezels. Maar zonder voldoende rustperiodes voor uw immuunsysteem om te regenereren en spieren op te bouwen, zult u niet veel baat hebben bij uw training. Om deze reden moeten spiergroepen worden afgewisseld.

 

 3. uw prestaties zullen er niet onder lijden

Het duurt een volle twee weken van geen training voordat je lichaam begint met het afbreken van een merkbaar deel van je vooruitgang of prestatieniveau. Let er dus op dat je harde training niet verloren gaat met één of twee dagen rust.

 

 4. uw slaap verbeteren

Te veel lichaamsbeweging brengt je lichaam in een staat van rusteloosheid die het moeilijk maakt om goed te slapen. Dit is merkbaar door een verhoging van de hartslag in rust. Een rustdag kan dit verhelpen. Deze rustdag helpt om je hartslag te verlagen, waardoor je een goede nachtrust hebt.

 

 5. overbelasting van het immuunsysteem

Te veel training betekent constante paraatheid voor je immuunsysteem. Zonder rustdagen kan uw immuunsysteem uw lichaam niet volledig regenereren. Blessures zijn het gevolg.

 

 6. mentale uitputting vermijden

Een rustdag is niet alleen belangrijk voor de lichamelijke uitputting, maar ook voor de geestelijke uitputting. Een rustdag kan een burn-out voorkomen en de zin om te sporten bevorderen.

In de eerste plaats is het belangrijk dat u beseft dat een rustdag goed is voor u en uw lichaam.

Het is het beste om een trainingsplan op te stellen waarin u uw rustperiodes stevig inplant. Geef je spieren één of twee dagen per week een pauze. Een beetje stretching of lichte yoga kan uw actieve herstel ondersteunen. Dit stimuleert de bloedsomloop

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.