Hoe belangrijk is eten na de training?

Hoe belangrijk is eten na de training?

Velen van ons zullen het wel weten: Na een workout ga je meteen door naar het andere deel van de dag. Misschien ga je na je ochtendtraining meteen door naar je werk, of trakteer je jezelf op een biertje als beloning na je avondtraining. Mensen vergeten echter meestal dat het lichaam na een zware training iets te eten nodig heeft, zodat het zich weer volledig kan opladen. Maar wat heeft je lichaam nodig om sterker te worden?

 

Hoeveel eiwitten moet je eten

De juiste maaltijd na een inspannende training kan een groot verschil maken. Tijdens een lange en intense training verbrandt het lichaam energie en breekt het spiervezels af, wat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij krachttraining of lange hardlopen. Nu is het tijd om het juiste voedsel te eten. Koolhydraten leveren snelle brandstof en veroorzaken een insulinerespons, terwijl eiwitten worden omgezet in aminozuren. Het juiste evenwicht tussen de twee helpt het lichaam en vooral de spieren te regenereren. Als vuistregel geldt dat 10 tot 20 gram wei-eiwit voldoende is, zelfs 10 tot 15 gram als u niet bijzonder groot bent. Als u echter langere trainingssessies heeft of misschien zelfs twee keer per dag traint, dan moet u zeker de 20 gram consumeren. Wei-eiwit wordt aanbevolen omdat het onderwerp is geweest van de meeste studies. Wei-eiwitpoeder kan natuurlijk ook worden gebruikt, maar de voorkeur gaat uit naar verse zuivelproducten. Natuurlijk kunnen andere producten, zoals eieren of kalkoenvlees, ook voor uw eiwitten zorgen.

Als u een duursporter bent, zijn sportdranken of gels ook een goede keuze. U kunt ook eiwitshakes of eiwitrepen gebruiken. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid neemt.

 

Wanneer is de perfecte tijd voor een post-workout maaltijd?

De ideale tijd voor een maaltijd na de training is tussen 30 en 60 minuten. Het is echter geenszins zo dat een maaltijd die na 60 minuten wordt gegeten het lichaam niet meer helpt bij te tanken. De tijdspanne is slechts een aanbeveling.

Natuurlijk moet er de hele dag door al gezond worden gegeten.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.