Fitness Mythes Voeding - waar je niet voor moet vallen! Fitness Mythes Voeding - wat je niet moet geloven!

Fitness Mythes Voeding - waar je niet voor moet vallen! Fitness Mythes Voeding - wat je niet moet geloven!

Fruit is gezond - je kunt zoveel eten als je wilt?

Wat onbetwist is, is het feit dat fruit veel Vitaminenfruit bevat gezondheidsbevorderende fytochemicaliën, vezels en enzymen. Maar fruit bevat ook fructose of vruchtensuiker en daarin schuilt het probleem. 

Het lichaam kan zonder aarzelen ongeveer 25g-50g fructose per dag verwerken. Met een glas sinaasappelsap (ca. 15 g fructose) en drie stuks fruit (ca. 20-30 g fructose) zit u al binnen de limiet.

Hoe moet een gezonde fruitconsumptie eruit zien? U doet er goed aan niet meer dan twee porties fruit per dag te eten. Fruit als bananen en druiven moeten minder vaak worden gegeten en bessen vaker. Deze bevatten minder calorieën en zijn rijk aan antioxidanten. Deze bestrijden de vrije radicalen die onze cellen beschadigen en helpen zo in de strijd tegen huidveroudering, kanker en een aantal andere ziekten. In plaats van te veel fruit te eten, is het beter aanzienlijk meer groenten te eten, omdat deze dezelfde gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen, vezels en vitaminen bevatten als fruit - maar met een aanzienlijk lager fructosegehalte.

Schnapps is goed voor de spijsvertering?

Hoewel de volksmond zegt dat een borrel schnaps na een overvloedige maaltijd de spijsvertering bevordert, is het tegendeel waar. Alcohol remt de spijsvertering in het lichaam. Zo ligt het voedsel nog langer en zwaarder in de maag, omdat alcohol de spieren van de maagwand intensief ontspant. Dit remt op zijn beurt de pompbeweging die de maaginhoud naar voren brengt.

Thee, water of een kop koffie na de maaltijd hebben een beter effect.

Suiker is verslavend?

Afgezien van het feit dat sommige Snoepjes er gewoon te verleidelijk uitzien, hebben onderzoekers ook ontdekt dat dezelfde gebieden in de hersenen worden geactiveerd wanneer suiker wordt geconsumeerd als bij drugs. De wetenschappers willen echter niet van een verslaving spreken, omdat er in de menselijke hersenen geen werkelijke ontwenningsverschijnselen optreden bij het opgeven van de zoete stof.

Toch geldt de algemene regel: hunkeren naar zoetigheid wijst niet op een suikerverslaving, maar wordt veroorzaakt door de bloedsuikerspiegel. Dit kan gemakkelijk worden geregeld met regelmatige maaltijden. 



__________________________________________________________________

 

 

Fruit is gezond. Je kunt er zoveel van eten als je wilt?

Het staat buiten kijf dat fruit veel vitaminen, gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen, vezels en enzymen bevat. Maar fruit bevat ook fruitsuiker, fructose genaamd, en daar zit het probleem. 

Het lichaam kan zonder aarzelen 25g-50g fructose per dag verwerken. Als u een glas sinaasappelsap (ca. 15 g fructose) en drie stuks fruit (ca. 20-30 g fructose) drinkt, zit u al aan de limiet.

Hoe moet een gezonde fruitconsumptie eruit zien? U doet er goed aan niet meer dan twee porties fruit per dag te eten. Fruit zoals bananen en druiven moeten minder vaak worden gegeten en bessen vaker. Deze bevatten minder calorieën en zijn rijk aan antioxidanten. Deze bestrijden de vrije radicalen die onze cellen beschadigen en helpen zo in de strijd tegen huidveroudering, kanker en een aantal andere ziekten. In plaats van te veel fruit te eten, is het beter om veel meer groenten te eten, die dezelfde gezondheidsbevorderende fytochemicaliën, vezels en vitaminen bevatten als fruit - maar met veel minder fructose.

Shots zijn goed voor de spijsvertering?

Hoewel de volksmond zegt dat een shot na een overvloedige maaltijd de spijsvertering stimuleert, is het tegendeel het geval. Alcohol remt de spijsvertering in het lichaam. Zo ligt het voedsel nog langer en zwaarder in de maag, omdat alcohol de spieren van de maagwand intensief ontspant. Dit remt op zijn beurt de pompbeweging die de maaginhoud naar voren brengt.

Thee, water of een kop koffie na de maaltijd hebben een beter effect.

Suiker is verslavend?

Afgezien van het feit dat sommige snoepjes er gewoon te verleidelijk uitzien, hebben onderzoekers ook ontdekt dat bij het eten van suiker dezelfde gebieden in de hersenen worden geactiveerd als bij drugs. De wetenschappers willen echter niet van een verslaving spreken, omdat er in de menselijke hersenen geen werkelijke ontwenningsverschijnselen optreden bij het opgeven van de zoete stof.

Toch geldt in het algemeen: hunkeren naar zoetigheid wijst niet op een suikerverslaving, maar wordt veroorzaakt door de bloedsuikerspiegel. Dit kan gemakkelijk worden geregeld met regelmatige maaltijden.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.