Verschillende manieren om met kleine dingen een eind aan je stress te maken | Verschillende manieren om met kleine dingen een eind aan je stress te maken

Verschillende manieren om met kleine dingen een eind aan je stress te maken | Verschillende manieren om met kleine dingen een eind aan je stress te maken

Kleine ergernissen komen elke dag op je af, de hele dag door. En zelfs als ze "klein" zijn, zoals elke stress, activeren ze onze vecht-of-vlucht reactie en triggeren ze het vrijkomen van hormonen zoals cortisol. Wanneer deze hormonen vaak vrijkomen, krijgen we uiteindelijk hoge hormoonspiegels in ons lichaam, wat op lange termijn schadelijk kan zijn voor onze gezondheid.

Wanneer je klaar bent om deze dingen los te laten, moet je eerst uitzoeken wat je zoveel verdriet bezorgt. Neem de tijd om na te denken over de afgelopen week. Denk aan alle stressfactoren die je hebt meegemaakt en hoe je daarop reageerde. Wanneer ging je hart tekeer? Wanneer zijn je spieren gespannen? Was je te moe? Te hongerig?

Als je je kleine stressfactoren hebt geïdentificeerd, kun je deze tips proberen om je er niet meer door te laten onderdrukken.

Denk na over welke factoren je kunt controleren. Het enige wat je kunt controleren zijn je inspanningen en je houding tegenover bepaalde dingen. Je zult veel productiever zijn als je je inzet voor de dingen die je kunt beheersen/veranderen.

Streef ernaar meer aandachtig te worden. Mindfulness oefeningen helpen ons in het huidige moment te komen. Zij helpen ons om de pauzeknop in te drukken en moedigen ons aan om ons bewust te worden van wat wij denken en voelen in het hier en nu. Dit onderbreekt de stressvolle gedachten en gewaarwordingen die ons anders zouden kunnen overweldigen en stelt ons in staat de situatie bewust te onderzoeken en onder controle te krijgen, in plaats van alleen maar onbewust te reageren.

Stel jezelf een zorgen timer in. Kies tussen één en drie minuten. Concentreer gedurende deze tijd al uw energie op het probleem door uw gedachten op te schrijven of alleen maar aan het probleem te denken. Als de tijd voorbij is, laat je het probleem los.

Neem eerst even de tijd om te erkennen dat je van streek, boos of teleurgesteld bent. Realiseer je dat deze gevoelens normaal zijn, maar niet nuttig. Vraag jezelf in plaats daarvan af: "Is er een manier om het probleem op te lossen? Als u zich ergert aan factoren die u niet in de hand hebt, probeer er dan uw energie niet aan te verspillen.


_____________________________________________________________

 

Kleine ergernissen komen elke dag op je af, de hele dag door. En zelfs als ze "klein" zijn, zoals alle stress, activeren ze onze vecht-of-vluchtreactie en triggeren ze het vrijkomen van hormonen zoals cortisol. Wanneer deze hormonen vaak vrijkomen, krijgen we uiteindelijk hoge hormoonniveaus in ons lichaam, wat op lange termijn schadelijk kan zijn voor onze gezondheid.

Als je klaar bent om deze dingen los te laten, moet je eerst uitzoeken wat je zoveel verdriet bezorgt. Neem de tijd om na te denken over de afgelopen week. Denk aan alle stressfactoren die je hebt meegemaakt en hoe je daarop reageerde. 

Wanneer ging je hart tekeer? Wanneer zijn je spieren gespannen? Was je te moe? Te hongerig? Als je eenmaal je kleine stressfactoren hebt geïdentificeerd, kun je deze tips proberen om je er niet meer door te laten onderdrukken.

Denk na over welke factoren u kunt beheersen. Het enige wat je kunt controleren is je inspanning en je houding ten opzichte van bepaalde dingen.

Je zult veel productiever zijn als je je inzet voor de dingen die je kunt beheersen/veranderen.

Streef ernaar meer aandachtig te worden. Mindfulness oefeningen helpen om in het huidige moment te komen. Zij helpen ons de pauzeknop in te drukken en moedigen ons aan ons bewust te zijn van wat wij denken en voelen in het hier en nu. Dit onderbreekt de stressvolle gedachten en gewaarwordingen die ons anders zouden kunnen overweldigen, en stelt ons in staat de situatie bewust te onderzoeken en de controle te nemen, in plaats van alleen maar onbewust te reageren.

Stel jezelf een zorgen timer in. Kies tussen één en drie minuten. Concentreer gedurende deze tijd al uw energie op het probleem door uw gedachten op te schrijven of alleen maar aan het probleem te denken. Zodra de tijd om is, laat je het probleem los.

Neem eerst even de tijd om te erkennen dat je van streek, boos of teleurgesteld bent. Realiseer je dat deze gevoelens normaal zijn, maar niet nuttig. In plaats daarvan, vraag jezelf af, "Is er een manier om het probleem op te lossen?" Als u zich ergert aan factoren die u niet in de hand hebt, probeer er dan uw energie niet aan te verspillen.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.