5 tips om fit te blijven tijdens het winterseizoen | 5 tips om fit te blijven tijdens het winterseizoen

5 tips om fit te blijven tijdens het winterseizoen | 5 tips om fit te blijven tijdens het winterseizoen

Vind je het moeilijk om je trainingen te doen en gezond te eten tijdens de feestdagen? Om in een goed humeur te zijn voor de feestdagen, moet u ervoor zorgen dat u zich gezond en goed voelt tijdens deze stressvolle tijd. In dit artikel leest u hoe u dat doet.

Wees kieskeurig over wat je leuk vindt: We weten het allemaal! De verleidelijke koekjes en ook andere zoetigheden die we in deze tijd van het jaar overal aantreffen. En ze zien er allemaal zo goed uit! Probeer gewoon een beetje kieskeurig te zijn. Wacht op dat speciale koekje dat iemand met zijn hand (en liefde) heeft gemaakt en geniet dan echt van elke hap.

Zorg voor extra motivatie: Momenteel zijn er overal redenen te vinden om de training in deze periode wat te laten verslappen. Dus geef jezelf een goede reden om het niet te doen. Stel jezelf doelen en taken die je op dit moment wilt bereiken. Of het nu gaat om afvallen, spieren opbouwen of andere sportieve uitdagingen, een duidelijk doel voor ogen hebben is in deze tijd van essentieel belang.

Versier je dag met kleine oefensessies: Een overvol schema kan betekenen dat de training vaak moet worden afgelast. Maar schrijf de dag voor jezelf nog niet af. Neem op zulke dagen vaker de trap of houd je aan je stappendoel. Zelfs als je geen ruimte hebt voor een hele workout, kun je misschien een quick and dirty doen tijdens je lunchpauze.

Drink genoeg: Helaas is het eten met Kerstmis vaak nogal zout. Het resultaat is dat je je niet goed voelt. Te veel zout kan leiden tot uitdroging. Vocht helpt u om overtollig zout uit uw lichaam te verwijderen. Vergeet dus niet om gedurende de dag voldoende te drinken, vooral tijdens je training. Water vult ook je maag en kan je een vol gevoel geven.

Besteed aandacht aanuw slaap: Vooral nu moet u aandacht besteden aan een evenwichtige slaap. Vermoeidheid leidt vaak tot een verlies van motivatie. Als je moe bent, ben je minder geneigd om te bewegen en gezond te eten.

_________________________________________________________________________

 

Vindt u het moeilijk om tijdens het winterseizoen uw normale trainingen te doen en gezond te eten? Om tijdens de feestdagen in een goed humeur te zijn, moet u ervoor zorgen dat u zich tijdens deze stressvolle periode gezond en goed voelt. In dit artikel leest u hoe u dat doet.

Wees kieskeurig over wat je leuk vindt: We weten het allemaal! De verleidelijke koekjes en andere zoetigheden die we in deze tijd van het jaar overal vinden. En ze zien er allemaal zo goed uit! Probeer gewoon een beetje kieskeurig te zijn. Wacht op dat speciale koekje dat iemand met zijn hand (en liefde) heeft gemaakt en geniet dan echt van elke hap.

Zorg voor extra motivatie: Nu vind je overal redenen om je training in deze tijd van het jaar te laten verslappen. Dus, geef jezelf een goede reden om het niet te doen. Stel jezelf doelen en taken die je wilt bereiken. Of het nu gaat om afvallen, spieren opbouwen of andere sportieve uitdagingen, een duidelijk doel voor ogen hebben is op dit moment essentieel.

Versieruw dag met kleine lichamelijke activiteitssessies: Een overvolle agenda kan betekenen dat workouts vaak moeten worden afgezegd. Maar schrijf de dag voor jezelf nog niet af. Neem op zulke dagen vaker de trap of houd je aan je stappendoel. Zelfs als je geen ruimte hebt voor een volledige workout, kun je misschien een Quick & Dirty doen tijdens je lunchpauze.

Drink genoeg: Helaas is het eten met Kerstmis vaak nogal zout. Het resultaat is dat je je niet goed voelt. Te veel zout kan leiden tot uitdroging. Vocht helpt u om overtollig zout uit uw lichaam te verwijderen. Vergeet niet om gedurende de dag voldoende te drinken, vooral tijdens je training. Water vult ook je maag en kan je een vol gevoel geven.

Let op je slaap: Vooral nu moet u aandacht besteden aan een evenwichtige slaap. Vermoeidheid leidt vaak tot een verlies van motivatie. Als je moe bent, ben je minder geneigd om te bewegen en gezond te eten.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.