6 tips voor een gezonde voeding - Zo werkt het ook op de werkplek!

6 tips voor een gezonde voeding - Zo werkt het ook op de werkplek!

1 commentaar

Gezond eten op het werk is voor velen van ons een grote uitdaging. Goede bedoelingen kunnen vaak nog binnen onze eigen vier muren worden uitgevoerd. Hier kopen we gezond, koken we zelf en vermijden we fast food.

Maar als het erop aankomt op het werk gezond te eten en niet in de verleiding te komen door ongezond voedsel, falen de meesten in hun streven. Door de stress van alledag en ook door de groepsdynamiek vervallen zij snel in oude gedragspatronen. Dit geldt vooral voor voeding.

Dit bericht geeft u een aantal tips over wat u kunt doen om uw voeding gezonder te maken op het werk. Als dit voor u ook moeilijk is geweest, kijk dan eens goed naar de volgende tips en probeer ze uit. Wij zijn er zeker van dat dit u zal helpen een beetje dichter bij uw doel te komen.

1) Voorbereiding is alles

De eerste tip is misschien de meest voor de hand liggende. Maar het is ook verdomd nuttig. Als je je eigen eten meeneemt naar je werk, weet je precies wat je krijgt. U heeft maximale controle over uw dieet en dus over uw doelen.

Laten we eens terugdenken aan onze schooltijd, je nam toch ook altijd je gepersonaliseerde lunch mee? Waarom is het voor velen plots zo ondenkbaar geworden om hun eigen eten mee te brengen?

Natuurlijk kan men pleiten voor de gemeenschappelijke lunch als een sociale component. Maar ik kan ook heerlijk deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd (als die niet in een restaurant plaatsvindt) met het voedsel dat ik heb meegebracht.

Als u denkt "oh jee, oh jee, maar al dit eten klaarmaken is veel werk", dan kunnen wij u geruststellen. Je hoeft niet voor elke dag apart te koken. Een maaltijd als deze is in de koelkast meestal een paar dagen houdbaar. 

Trouwens, het hoeft niet altijd super uitgebreid voorgekookt te worden. Ik heb vaak gewoon een paar boterhammen en wat fruit meegenomen naar het werk.

Probeer het gewoon uit en neem een paar dagen gezond eten mee naar je werk. Misschien kun je je collega's overtuigen en een soort voedseluitwisselingsgemeenschap beginnen. Zo hoeft u niet elke dag te koken, doet u nieuwe inspiratie op en ontdekt u misschien zelf nieuwe gerechten.

#letstry

 

2) U hebt de keuze 

We willen kantinevoedsel hier niet in principe demoniseren. Het is een feit dat de meeste mensen zichzelf tijdens de lunchpauze "belonen" voor hun inspannende werk en gewoonlijk grijpen naar de gerechten waar zij het meest zin in hebben.

Dus als u nu uw dieet probeert te verbeteren, is er nog steeds behoefte aan ongezond voedsel dat erin is verwerkt. Het zal tijd kosten om deze koppeling te vervangen door het opbouwen van goede gewoonten.

In de meeste kantines is er nu echter meer dan alleen maar vettig fast food. Er zijn altijd wel een paar gezonde alternatieven te vinden. U vindt er meestal een saladebar, vers fruit of een stukje vlees of vis met wat groenten als bijgerecht. Overigens kunnen de bijgerechten (bijna) altijd zonder problemen worden omgewisseld of weggelaten.

Ook al ziet het er misschien niet zo chic uit, in de kantine kun je meestal ook een salade krijgen.

 

3) Ga weg!

Als de kantine alleen curryworst en friet serveert en je hebt niets gezonds te eten, ren/rijd dan tijdens je lunchpauze naar buiten en haal iets gezonds. De bakker om de hoek of de dichtstbijzijnde supermarkt kunnen een goede plek zijn om te beginnen.

 

4) Gezonde snacks

Wist je dat de meeste ongewenste calorieën worden gegenereerd door snacks? Hier een chocoladereep, daar een paar pretzels en een cappuccino en bang je hebt 1000 extra calorieën op je rekening.

De meeste mensen nemen hun toevlucht tot ongezonde en calorierijke snacks bij gebrek aan alternatieven. Vaak zijn zulke dingen superhandig te krijgen uit een automaat op het werk. Of collega's brengen ze gewoon mee. Er valt immers altijd wel iets te vieren met zoetigheid.

Zorg er gewoon voor dat je altijd wat gezonde snacks bij de hand hebt. Pak wat fruit, noten, rijstwafels en gezonde repen. Het is ook het beste om wat achter te laten op je bureau voor het geval je iets vergeet mee te nemen.

 

5) Lopen!

U weet waarschijnlijk wel dat als het op eten aankomt, calorieën het belangrijkst zijn als u wilt aankomen of afvallen.

Helaas doen veel mensen erg weinig aan lichaamsbeweging op het werk. Vooral op het werk kun je met een paar kleine trucjes veel calorieën verbranden en tegelijkertijd iets doen voor je gezondheid.

Neem de trap - uw gezondheid zal u dankbaar zijn!

Dit alleen maakt je eten natuurlijk niet gezonder. In feite beïnvloedt het onbewust je eetgedrag. Probeer het gewoon eens.

 

6) Zeg nee!

Waarschijnlijk de belangrijkste tip aan het eind. Zeg vaker nee. Hoe vaak hebben mensen geen snoep, een stuk taart of een alcoholisch drankje in hun hand, terwijl ze dat eigenlijk niet wilden? Als je collega je weer iets brengt.... Zeg dan de volgende keer gewoon nee.

Mensen begrijpen het als je gezonder wilt eten en daarom wilt stoppen met snoepen. En wat de sociale component betreft, pak gewoon een appel en doe mee.

Dus: zeg vaker nee tegen dingen die je niet wilt (eten). Dit zal je leven veranderen!

 

Extra tip: zoek een gezondheidsmaatje

Doe het niet alleen!

Zelfs met al deze tips kan het nog een uitdaging zijn om consequent gezond te eten op het werk. Het zal makkelijker zijn als je een partner vindt. Samen is het gemakkelijker om aan de bal te blijven en uw doelen te bereiken.

 

Conclusie - Gezond eten op het werk

Zoals u ziet, zijn er een paar manieren waarop u gezond kunt eten op het werk. Probeer gewoon de tips en kijk wat voor jou werkt.

Natuurlijk geldt ook hier: verander uw eetgewoonten langzaam en geleidelijk, maar wel duurzaam. Laat kleine tegenslagen je niet afleiden van je doel. 

Dit is de enige manier om op lange termijn gezonde gewoonten op te bouwen die u zullen helpen fit en vitaal te worden en een gezonder leven te leiden.

1 commentaar

asjeivcoxf
asjeivcoxf

Hartelijk dank. Hoe kan ik een sessie beginnen?

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.