6 manieren om snelle workouts effectiever te maken | 6 manieren om snelle workouts effectiever te maken

6 manieren om snelle workouts effectiever te maken | 6 manieren om snelle workouts effectiever te maken

Als je niet veel tijd hebt, betekent dat niet dat je geen goede workout kunt doen. U zult uw training echter anders moeten aanpakken. De volgende keer dat u een snelle, effectieve workout wilt doen, neem dan deze tips ter harte om de ideale oefeningen te kiezen en u te concentreren op de essentie, ongeacht hoeveel tijd u hebt.

Ga je training in met een plan. Of het nu een oefening is van een app of van sociale media. Weet wat je gaat doen voordat je begint, zodat je niet treuzelt. Beperk je tot een paar oefeningen om elke oefening de aandacht te geven die ze verdient. En om harder te trainen.

Maak je uitrusting klaar voor je training. Dit bespaart niet alleen tijd, maar helpt je ook mentaal voor te bereiden. Als u alles bij de hand hebt, kunt u zich vanaf het begin concentreren op uw doelstellingen voor de trainingssessie. Op deze manier bent u gemotiveerd om de training te voltooien, ondanks de korte duur.

Het is zelfs beter om minder te gebruiken. Als er weinig tijd is, hoe minder materiaal je gebruikt, hoe beter. Dan hoef je niet steeds heen en weer te schakelen.

Probeer minder rust te nemen tussen je sets. Als u traint, neem dan een pauze tussen de sets om uw spieren de kans te geven te herstellen en meer kracht te ontwikkelen. Dit betekent niet dat je maar moet blijven zitten tussen de oefeningen door. Combineer in plaats daarvan oefeningen die op tegengestelde spieren werken. Werk bijvoorbeeld aan je biceps met curls en daarna aan je triceps met extensions. 


Of probeer combinatie oefeningen. Je kunt proberen om twee oefeningen in één vloeiende beweging te doen.

Bijvoorbeeld: 

  • Squat met overhead press
  • Push-up tot zijwaartse plank
  • Kruislift naar gebogen rij

Daag jezelf uit. Gebruik een timer voor elke oefening en probeer een bepaald aantal herhalingen of een bepaalde tijd te voltooien. Als u uw doel eenmaal kent, probeer dan de volgende keer dat u traint meer reps te doen of een langere tijd voor duurtraining. 

Zet de beats harder en maak een afspeellijst van al je favoriete nummers om je te motiveren en te stimuleren.


_____________________________________________________________

 

Als je weinig tijd hebt, betekent dat niet dat je niet goed kunt trainen. Maar je zult je training anders moeten aanpakken. De volgende keer dat u snel en effectief wilt trainen, kunt u deze tips ter harte nemen om u te helpen de ideale oefeningen te kiezen en u te concentreren op wat belangrijk is, ongeacht hoeveel tijd u hebt.

Ga je training in met een plan. Of het nu een oefening is van een app of sociale media. Je moet weten wat je gaat doen voordat je aan je training begint, zodat je niet treuzelt. Beperk je tot een paar oefeningen om elke oefening de aandacht te geven die ze verdient. En om harder te trainen.

Maak je uitrusting klaar voor je training. Dit bespaart niet alleen tijd, maar helpt je ook mentaal voor te bereiden. Als u alles bij de hand hebt, kunt u zich vanaf het begin concentreren op uw doelstellingen van de trainingssessie. Op die manier blijf je gemotiveerd om de training door te zetten, ondanks de korte duur.

Nog beter is het om minder apparatuur te gebruiken. Als er weinig tijd is, hoe minder materiaal je gebruikt, hoe beter. Dan hoef je niet steeds heen en weer te schakelen.

Probeer minder pauzes in te lassen tussen je sets. Als je traint, neem je een pauze tussen de sets zodat je spieren kunnen herstellen en meer kracht kunnen ontwikkelen. Dit betekent niet dat je maar moet blijven zitten tussen je oefeningen. Combineer in plaats daarvan oefeningen die op tegengestelde spieren werken. Werk bijvoorbeeld aan je biceps met curls en daarna aan je triceps met extensions. 

Of probeer combinatie oefeningen. Je kunt proberen twee oefeningen in één vloeiende beweging te doen.

Bijvoorbeeld: 

  • Squat met overhead press
  • Push-up tot zijwaartse plank
  • Deadlift naar gebogen rij

Daag jezelf uit. Gebruik een timer voor elke oefening en probeer een bepaald aantal reps of een bepaalde hoeveelheid tijd te voltooien. Als u uw doel eenmaal kent, probeer dan de volgende keer dat u traint meer reps te voltooien of een langere tijd tijdens uw duurtraining. 

Zet de beats harder en maak een afspeellijst van al je favoriete nummers om je te motiveren en te stimuleren.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.