Wanneer kun je weer gaan sporten na je bevalling?

Wanneer kun je weer gaan sporten na je bevalling?

Attentie mamas! 
- Zwanger, pas bevallen of met een 5-jarig kind:

Jullie zijn allemaal echte powervrouwen!

Omdat we willen dat alle mama's zich net zo voelen - sterk, gezond, mooi en comfortabel in hun lichaam - lanceerden we vorige week onze nieuwe Mama Fit Programma gepresenteerd.
U kunt het nu vinden in de PAKAMA app. Het programma helpt u uw gewenste figuur terug te krijgen in slechts 3x 20min per week en u heeft alleen uw PAKAMA Fitness Rugzakonze app en uw Tools. Een babysitter of lidmaatschap van een fitnessclub zijn niet nodig! Het programma begint met zachte ruggengraat- en bekkenbodemoefeningen.

PAKAMA Mama Fit Workout Programma

 

Wanneer kunt u met het programma beginnen na de geboorte van uw kind?

Na de bevalling begint de postpartum periode - in deze periode is rust aan de orde van de dag! Uw lichaam heeft rust nodig om te herstellen van de stress en spanningen van zwangerschap en geboorte. Bovendien ondergaat uw lichaam in deze periode een complete verandering: genezing en terugplaatsing van de baarmoeder, melkproductie en het begin van de borstvoedingsrelatie met de baby.

Stap voor stap herstelt hij ook zijn "normale toestand": de organen dringen terug op hun oorspronkelijke plaats, het bindweefsel wordt strakker, ligamenten en pezen moeten aanspannen, kneuzingen en scheuren genezen.

Na de postpartumperiode is het lichaam klaar om weer grotere sportieve uitdagingen aan te gaan!

Het kraambed duurt nna een vaginale geboorte over vier tot zes weken.

Op Complicaties of na een keizersnede de regeneratie fase duurt zes tot tien weken.

 

In het algemeen:

Veel hangt af van hoe fit je bent gebleven tijdens de zwangerschap. Als u tot de laatste weken actief was, dan kunt u in principe direct na de bevalling beginnen met eenvoudige rekoefeningen en lichte sportbeoefening.

Als u tijdens de zwangerschap nog niet aan lichaamsbeweging hebt gedaan of als u een beginneling bent op het gebied van lichaamsbeweging, moet u het eerst wat rustiger aan doen.

Ongeacht uw fitnessniveau kunt u als kersverse moeder beginnen met postnatale oefeningen en bekkenbodemoefeningen als u zich daar klaar voor voelt.

Let op:

Raadpleeg altijd uw verloskundige of gynaecoloog, vooral als u twijfelt!



Do`s & Don't`s voor de eerste weken na de geboorte

Doei`s:

Als je zin hebt, neem je je kind mee voor een wandeling in de kinderwagen. Frisse lucht is goed voor je!
Zodra u zich sterker voelt, kunt u de wandelingen uitbreiden.

Ten eerste moet u uw bekkenbodem versterken met gymnastiekoefeningen, zodat hij sterker wordt en u niet onwillekeurig urine lekt. Als u zich inspant, bijvoorbeeld door te sporten, is incontinentie na de geboorte volkomen normaal!

Een gezonde en evenwichtige voeding, alsook regelmatige oefeningen en stretching zijn de beste manier om van babyvet af te geraken. Kijk eens naar ons Voedingssysteem en ons Mama Fit programma!

Train op zo'n manier dat u licht buiten adem raakt maar nog wel een gesprek kunt voeren - dit geeft de beste resultaten.

Probeer alsjeblieft altijd je training te doen na de borstvoeding. Dan zullen uw borsten niet meer oncomfortabel vol aanvoelen en zal uw baby het lekkerder vinden. Studies hebben aangetoond dat moedermelk een verhoogd gehalte aan melkzuur bevat als u intensief heeft getraind. Baby's wijzen dit soms volledig af. Maak je geen zorgen - dit geldt alleen als je veel hebt gesport en alleen tot 60 minuten na het sporten.


Niet doen:

Ga de eerste zes weken na de bevalling niet zwemmen, zodat u geen infectie oploopt.

Wacht alstublieft thuis met trainen als u een keizersnede heeft gehad. Laat de wond eerst genezen.

Tot uw bekkenbodem sterk genoeg is, gelieve geen sit-ups te doen, te tennissen of aërobische oefeningen te doen! Je bekkenbodem is pas zes tot negen maanden na de geboorte weer volledig veerkrachtig.

Doe alstublieft geen oefeningen die uw borsten pijnlijk of gevoelig maken.

Om terug op je goede gewicht te komen, wil je misschien een dieet beginnen. Alsjeblieft, doe het niet. De weken na de geboorte zijn niet de beste tijd om te diëten. Vooral niet als je borstvoeding geeft! Door te diëten tijdens de borstvoedingsperiode komen gifstoffen uit het milieu vrij die in het vetweefsel worden opgeslagen en aan uw baby kunnen worden doorgegeven. U kunt ook merken dat u door de borstvoeding wat gewicht verliest.

Je lichaam zal je een seintje geven als je te veel beweging in één keer wilt! Als u in de eerste weken te veel plast, kan uw vloei roze of rood worden. Doe het rustig aan en raadpleeg uw dokter!

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.