De beste tijd om je maaltijden te eten | De beste tijd om je maaltijden te eten

De beste tijd om je maaltijden te eten | De beste tijd om je maaltijden te eten

Je lichaam verwerkt de energie die je verbruikt anders, afhankelijk van wanneer je eet! Onderzoek heeft aangetoond dat het vermogen om calorieën te verbranden en de eetlust te remmen verband houdt met het circadiane ritme. Als je je etenstijden niet afstemt op je lichaamsklok, kan dat leiden tot een toename van vetophopende hormonen en alle voordelen van een gezond dieet tenietdoen.

Het idee om de etenstijden af te stemmen op de lichaamsklok wint aan populariteit omdat er solide bewijs is dat dit kan helpen bij gewichtsverlies; er is zelfs een "Circadian Rhythm Diet" gebaseerd op de ideale tijden voor ontbijt, lunch en avondeten.

Wat betekent dit voor uw maaltijden?

 

6:00 tot 9:45 uur Ontbijt: Dit is de beste tijd voor het ontbijt. Het eten van een eiwitrijk ontbijt - zoals eieren, magere worst, Griekse yoghurt of notenboter - in de ochtend wordt in verband gebracht met minder gewichtstoename. U hebt ook minder kans om honger te voelen als u in dit tijdsbestek eet dan wanneer u een ontbijt eet dat tot na 10 uur wordt uitgesteld.

 

10 uur: Tijd voor een snack. Als het ontbijt al een paar uur op zich laat wachten en de lunch nog ver weg lijkt, is een lichte snack zoals een appel of een handvol volkorencrackers met kaas een goed idee. Door een vezelrijke voeding te combineren met een eiwitrijk ingrediënt, kunt u uw trek beheersen.

 

13.00 uur: Lunchpauze. Het gerinkel van de telefoon, e-mailberichten en naderende deadlines kunnen u in de verleiding brengen uw lunch uit te stellen. Wachten tot laat in de middag kan er echter toe leiden dat u te veel eet of minder gezonde keuzes maakt.

 

6.00 p.m. Diner. Een laat diner kan leiden tot gewichtstoename. Volgens een studie wordt met eten om 18.00 uur - in tegenstelling tot eten om 22.00 uur - 's nachts 10% meer vet verbrand. Naarmate de dag vordert, begint uw lichaam zijn metabolisme te reorganiseren en de hoeveelheid verbruikt vet te verminderen. Een late maaltijd kan bijdragen tot gewichtstoename. Door vroeger te eten - en niet 's avonds laat te snoepen terwijl u naar uw favoriete tv-programma's kijkt - kunt u ook beter slapen.

 

Inzicht in de wetenschap achter de etenstijden en het aanpassen van uw ontbijt-, lunch- en dinertijden kan een grote invloed hebben op uw gezondheid.

_____________________________________________________________________

Uw lichaam verwerkt de energie die u verbruikt anders, afhankelijk van wanneer u eet ! Onderzoek heeft aangetoond dat het vermogen om calorieën te verbranden en de eetlust te remmen verband houdt met het circadiane ritme. Als je je etenstijden niet afstemt op je lichaamsklok, kan dat leiden tot een toename van vet-opslag hormonen en alle voordelen van een gezond dieet teniet doen.

Het idee om de etenstijden af te stemmen op je lichaamsklok wint aan populariteit omdat er solide bewijs is dat dit kan helpen bij gewichtsverlies; er is zelfs een 'Circadian Rhythm Diet' gebaseerd op de ideale tijden voor ontbijt, lunch en avondeten.

Wat betekent dit voor uw maaltijden?

 

6:00 uur tot 9:45 uur. Dit is de beste tijd voor het ontbijt. Het eten van een eiwitrijk ontbijt - zoals eieren, magere varkensworst, Griekse yoghurt of notenboter - in de ochtend wordt in verband gebracht met minder gewichtstoename. Je hebt ook minder kans om honger te krijgen als je op dit tijdstip eet dan wanneer je een ontbijt eet dat tot na 10 uur is uitgesteld.

 

10 uur. Tijd voor een snack. Als je al een paar uur niet meer ontbeten hebt en je lunch nog ver weg lijkt, is een lichte snack zoals een appel of een handvol volkoren crackers met kaas een goed idee. Door een vezelrijke voeding te combineren met een eiwitrijk ingrediënt, kunt u uw trek beheersen.

 

13.00 Lunchpauze. Het gerinkel van de telefoon, e-mailberichten en dreigende deadlines kunnen u in de verleiding brengen de lunch uit te stellen. Wachten tot laat in de middag kan er echter toe leiden dat u te veel eet of minder gezonde keuzes maakt.

 

18.00 uur diner. Te laat eten kan leiden tot gewichtstoename. Volgens een studie wordt met eten om 18.00 uur - in tegenstelling tot eten om 22.00 uur - 's nachts 10% meer vet verbrand. Naarmate de dag vordert, begint uw lichaam zijn metabolisme te reorganiseren en de hoeveelheid verbruikt vet te verminderen. Een late maaltijd kan bijdragen tot gewichtstoename. Door vroeger te eten en niet meer laat op de avond te snacken terwijl u naar uw favoriete tv-programma's kijkt, kunt u ook beter slapen.

 

Inzicht in de wetenschap achter de maaltijden en het aanpassen van uw ontbijt-, lunch- en dinertijden kan een grote invloed hebben op uw gezondheid.

 

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.