De meest voorkomende smoesjes om je training over te slaan - echt niet! De meest voorkomende smoesjes om je training over te slaan - echt niet!

De meest voorkomende smoesjes om je training over te slaan - echt niet! De meest voorkomende smoesjes om je training over te slaan - echt niet!

Veel mensen vinden excuses om niet te trainen. Hieronder vindt u vier van de meest voorkomende excuses en de redenen waarom ze onzin zijn.

4 excuses die je niet meer kunt maken:

Excuus: "Ik heb geen tijd."
Betrapt: Lichaamsbeweging verhoogt de productiviteit.

Als uw to-do lijst overvol is, denkt u misschien dat een uur besteden aan een workout een luxe is die u zich niet kunt veroorloven. Maar lichaamsbeweging kan je de rest van de dag productiever maken. Wij genoeg tijd doorbrengen voor de TV en de computer, of met andere nutteloze activiteiten. Een beter beheer van de tijd zou bijna iedereen in staat moeten stellen om drie of vier uur per week aan lichaamsbeweging te doen. Plan uw trainingen daarom vast in uw weekschema. Bovendien kunt u ook sporten met vrienden en zo uw sociale contacten onderhouden.

Excuus: "Ik ben te moe."
Geannuleerd: Lichaamsbeweging verhoogt de energie.

Drie dagen per week 20 minuten lichte tot matige lichaamsbeweging kan uw energie aanzienlijk verhogen. Door regelmatige lichaamsbeweging krijgen we meer energie om te werken. We verbeteren onze conditie en de musculatuur. Dan stoort het werk ons niet meer zo. In dit opzicht hoeft u uw vermoeide botten alleen in het begin te laten rusten. in beweging komen na het werk. Na een paar weken zult u ook meer energie hebben om 's avonds te sporten. 

Excuus: "Het is niet leuk."
Geannuleerd: Groepsworkouts kunnen je meer motiveren om te beginnen trainen.

In plaats van alleen te trainen, zoek een trainingsmaatje en doe je workout samen. Vaak ben je op die manier meer gemotiveerd dan wanneer je alleen traint. Je bent meer geneigd om je training vroegtijdig te stoppen. Maar je kunt elkaar te veel pushen en motiveren. Bovendien heb je een vaste afspraak in je agenda die je niet kunt afzeggen.

Excuus "Ik voel me niet lekker."
Geannuleerd: Geen meester is ooit uit de lucht gevallen, iedereen is vanaf nul begonnen.

Als u zich ongemakkelijk of onzeker voelt omdat u misschien niet zoveel trainingservaring hebt als anderen om u heen, mag dit u er zeker niet van weerhouden om nu te beginnen. Kies oefeningen die je misschien al kent, of die voor jou makkelijk te doen zijn. Als je niet in de gaten gehouden wilt worden als je traint, kun je binnen je eigen vier muren trainen en dan op een gegeven moment naar buiten gaan naar een weiland. Sport maakt je ook zelfverzekerder :)

Dus stop met smoesjes verzinnen en begin met trainen. Omdat je traint omdat je van je lichaam houdt, niet omdat je het haat.

 

__________________________________________________________________

 

Veel mensen vinden excuses om niet te trainen. Hieronder vindt u vier van de meest voorkomende excuses en de redenen waarom ze onzin zijn.

4 excuses die je niet meer kunt maken:

Excuus: "Ik heb geen tijd."
Betrapt: Lichaamsbeweging verhoogt de productiviteit.

Wanneer je to-do lijst overvol is, denk je misschien dat een uur besteden aan een workout een luxe is die je je niet kunt veroorloven. Maar lichaamsbeweging kan je de rest van de dag productiever maken. We brengen genoeg tijd door voor de TV en de computer, of met andere tamelijk zinloze activiteiten. Een beter beheer van de tijd zou bijna iedereen in staat moeten stellen om drie of vier uur per week te bewegen. Plan uw trainingen daarom vast in uw weekschema. U kunt ook sporten met vrienden en zo uw sociale contacten onderhouden.

Excuus: "Ik ben te moe."
Geannuleerd. Lichaamsbeweging geeft meer energie.

Drie dagen per week 20 minuten lichte tot matige lichaamsbeweging kan uw energie aanzienlijk verhogen. Door regelmatige lichaamsbeweging krijgen we meer energie om te werken. We verbeteren onze conditie en spieren. Dan stoort het werk ons niet zo. In dit opzicht hoef je alleen maar je vermoeide botten in beweging te krijgen na het werk in het begin. Na een paar weken zult u meer energie hebben om 's avonds te sporten. 

Excuus: "Het is niet leuk."
Afgelast: Groepsworkouts kunnen je meer motiveren om te beginnen sporten.

In plaats van alleen te trainen, kunt u beter een trainingsmaatje zoeken en uw workout samen afmaken. Vaak ben je op deze manier meer gemotiveerd dan wanneer je alleen traint. Je bent meer geneigd om je training vroegtijdig te stoppen.

Maar je kunt elkaar te veel pushen en motiveren. Bovendien heb je een vaste afspraak in je agenda die je niet kunt afzeggen.

Excuus: "Ik voel me niet lekker." 
Geannuleerd: Geen meester is ooit uit de lucht gevallen, iedereen is vanaf 0 begonnen. Als u zich ongemakkelijk of onzeker voelt omdat u misschien niet zoveel trainingservaring hebt als anderen om u heen, mag dit u er niet van weerhouden om nu te beginnen. Kies oefeningen die u al kent of die voor u gemakkelijk te doen zijn. Als je niet in de gaten gehouden wilt worden terwijl je traint, kun je eerst binnen je eigen vier muren trainen en dan op een gegeven moment naar buiten gaan naar een weiland. Sport maakt je ook zelfverzekerder :)

Dus stop met smoesjes verzinnen en begin met je training. Omdat je traint omdat je van je lichaam houdt, niet omdat je het haat.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.