Een gezonder dieet - deze tips helpen!

Een gezonder dieet - deze tips helpen!

Je hebt je fitnessdoel duidelijk gedefinieerd en traint als een gek en overal vandaan met je PAKAMA. Fitness rugzakuw Sport gereedschap en onze super motiverende coaches van de Training app en er vallen nog steeds geen kilo's af?!

Een gezonde voeding hoort er natuurlijk ook bij!

We weten ook: Alle begin is moeilijk!

Maar om je zo gemakkelijk mogelijk van start te laten gaan en je dieet gezonder en effectiever te maken voor je training, hebben we een paar eenvoudige tips voor je samengesteld om je snel op weg te helpen. Onze tips voor beginners zullen je helpen om je dieet op lange termijn gezonder te maken. Het zijn geen vaste regels, maar richtlijnen om je eetgedrag in goede banen te leiden.

 

1. vanaf nul beginnen

Ruim je koelkast, voorraadkast of hele keuken op. Ruim bewerkte en suiker- en vetrijke voedingsmiddelen op. Ga weer boodschappen doen en sla vers voedsel in. Koop alleen voedsel voor de komende dagen. Langdurige voorraden zijn taboe. Groot voordeel: je hoeft minder voedsel weg te gooien omdat het bederft.

Ontdoe je huis ook van alle caloriebommen: schaf je favoriete snoep, kant-en-klaarmaaltijden en witmeelproducten af!

Elk figuurvriendelijk boodschappenlijstje moet fruit, groenten, magere zuivelproducten van hoge kwaliteit, volkorenproducten en, met mate, mager vlees en vis van hoge kwaliteit bevatten.

 

2. zoek naar hoogwaardige producten met weinig toevoegingen

Kies voedingsmiddelen die zo min mogelijk bewerkt zijn. Broodbeleg en cornflakes voor het ontbijt met toegevoegde suiker en kant-en-klare maaltijden en kant-en-klare sauzen behoren tot de sterk bewerkte voedingsmiddelen.
Natuurlijk betekent niet altijd ongezond. Havermout, biologische natuuryoghurt of gezeefde tomaten, bijvoorbeeld, zijn industrieel bewerkte producten, maar toch waardevol en gezond. Ze bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

 

3. veel water!

Drink minstens 2,5 liter per dag. Dit zal uw stofwisseling stimuleren, verzadiging bevorderen en trek verminderen. Kies met mate voor water, ongezoete thee of koffie.

Melk hoort trouwens net zo min bij dranken als smoothies, maar bij voedsel!

 

4. eten op één plaats

Geen verleidingskracht: Voortaan bewaar je voedsel alleen nog maar op een bepaalde plek. Dit geldt zowel voor je huis als je werkplek. Gebruik thuis maximaal twee ruimtes (bijv. bijkeuken of keuken) voor je voedsel.

 

Attentie, alstublieft

Eet bewust! Eten is een van de basisbehoeften van de mens - geef het de aandacht die het verdient!
Probeer tijdens het eten alle incidentele activiteiten uit te schakelen, dus geen smartphone, tv, lezen, spelletjes en dergelijke.
Richt u alleen op de ingrediënten en de smaak van uw maaltijd!

 

6. Neem je tijd.

Neem voldoende tijd om te eten en wees je bewust van je verzadiging.
Dit gebeurt pas na 20-30 minuten. Als je je eten naar binnen schrokt, eet je meer dan je eigenlijk nodig hebt om vol te zitten.
Tegelijkertijd leer je langzamer en bewuster te genieten van eten. Neem in je dagelijkse leven bewust de tijd om te eten. Je maaltijden kunnen ook een kleine ontspanningsmogelijkheid worden. Alleen jij en je eten.


7. zachtjes koken zonder vet

Kook uw voedsel op een zo laag mogelijke temperatuur, zo kort mogelijk, met weinig water. Vitaminen zijn zeer gevoelig voor hitte en worden gemakkelijk opgenomen in het kookwater. Hoe meer water je gebruikt om te koken en hoe hoger de temperatuur, hoe meer vitaminen er verloren gaan.

Als u iets in een pan bereidt, kunt u het beste weinig en hoogwaardig vet (zoals koolzaadolie) gebruiken. Met gecoate pannen en potten is dit geen probleem meer. Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten. Zo vermindert u ook de verpakkingsafval.

 

8. Uit het oog, uit het hart.

Vermijd in de eerste plaats het kopen van ongezond en calorierijk voedsel.

Want als deze voedingsmiddelen er eenmaal zijn, zullen ze je verleiden ze te eten. In het beste geval koop je er niets van.

 

9. succesformule: 3 maaltijden

Om succesvol af te vallen, moet je eten. Klinkt dat paradoxaal? Maar dat is precies het geheim, want je stofwisseling moet actief blijven. Daarvoor moet je het een taak geven door voedsel tot je te nemen. Eet 3 hoofdmaaltijden gedurende de dag en neem er de nodige tijd voor. Eet niet zomaar iets tussendoor en vink het af. Als je maag knort tussen de maaltijden door, houd dan een gezond tussendoortje klaar. Als je jezelf uithongert, schakelt je lichaam volledig uit of word je 's avonds overvallen door honger.

 

10. herinnering

Je geheugen helpen opfrissen: Stel jezelf elke week een kleine taak die je herinnert aan het pad dat je aan het bewandelen bent. Dit kan bijvoorbeeld een lijst met voor- en nadelen van het nieuwe gedrag zijn.

Hang deze lijst op een duidelijk zichtbare plaats (bijvoorbeeld op de koelkast, het prikbord of de spiegel). Zo krijg je elke dag die extra dosis motivatie.

 

Als je niet alle tips tegelijk kunt uitvoeren, voeg dan bijvoorbeeld elke week één tip toe!

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.