Eenvoudige manieren om je ijs op te vrolijken

Eenvoudige manieren om je ijs op te vrolijken

Wie houdt er niet van een verfrissende kom zoet ijs op een warme zomerdag? Hoewel ijs in de zomer erg populair is, met een gemiddelde van 28 gram suiker per kopje, is het niet noodzakelijk de meest voedzame keuze voor dagelijkse consumptie. 

Dus vroegen we ons af of er een manier was om deze populaire ijsspecialiteit "lichter" te maken. En gelukkig is het antwoord: Ja! 

U kunt zelfs uw inname van heilzame voedingsstoffen verhogen. Hier is hoe: 

Let op je portiegrootte:

Het is prima om van gewoon ijs te genieten. Er is geen reden om suikerarme, vetarme of andere alternatieven te kopen als je dat niet wilt. Als u echter de hoeveelheid suiker wilt beperken, moet u letten op de portiegrootte van uw volgende kopje of wafel. 

En als deze hoeveelheid, die ruwweg overeenkomt met een bolletje ijs, niet genoeg lijkt, geen paniek. Er zijn een paar voedzame "trucs" die je kunt gebruiken om je portie te vergroten. Je kunt je portie ijs vergroten door er 1/2 kopje bessen (of ander fruit dat je lekker vindt) aan toe te voegen om een grotere portie te krijgen met extra voedingsstoffen en de zoetheid van fruit.

Het beste suikerarme ijs alternatief:

Als u op zoek bent naar een suiker- of caloriearm ijsje, zult u keuze te over hebben. Kijk echter wel even naar de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het merk dat u kiest goed voor u is. Sommige soorten bevatten meer vet, vaak verzadigd vet, om de romige textuur te verbeteren wanneer de suiker is verlaagd. 

Om te weten of de variant met verlaagd suikergehalte echt de voedzamere keuze is, moet u de voedingswaardetabel op de verpakking van het ijs lezen. Vergelijk dit met de informatie op gewoon ijs en kijk uit naar soorten met minder grammen toegevoegde suiker.

Als u thuis voedzaam ijs wilt maken, is "lekkere room" altijd een goede optie. Het wordt meestal gemaakt van bevroren bananen met andere vruchten en vaak ongezoete amandel- of kokosmelk.

Meng gewoon bevroren banaan, fruit naar keuze en wat melk (of melkalternatieven) tot een romige consistentie. 

Aanbevolen ijs toppings:

Probeer gezonde vetten toe te voegen door je ijs te garneren met geschaafde amandelen, walnoten of cacaonibs. En noten zijn niet de enige voedzame topping om te overwegen. Als u uw kom wilt zoeten, kunt u ook fruit toevoegen. Fruit zoals aardbeien en bosbessen zijn een geweldige manier om extra voedingsstoffen en vezels aan de kom toe te voegen.

Als u van chocoladepasta houdt, gebruik dan een notenboter. Warm het een beetje op om over je ijsje te sprenkelen en bestrooi het met ongezoete kokos of granola.


_________________________________________________________________

 

 

Wie houdt er niet van een verfrissende kom zoet ijs op een warme zomerdag? Hoewel ijs erg populair is in de zomer, is het met gemiddeld 28 gram suiker per kopje niet noodzakelijk de meest voedzame keuze voor dagelijkse consumptie. 

Dus dachten we na of er een manier is om deze populaire ijsspecialiteit "lichter" te maken. En gelukkig, het antwoord is ja! 

U kunt zelfs uw inname van heilzame voedingsstoffen verhogen. Hier is hoe: 

Let op je portiegrootte:

Het is prima om van een gewoon ijsje te genieten. Er is geen reden om suikerarme, vetarme of andere alternatieven te kopen als je dat niet wilt. Als u echter de hoeveelheid suiker wilt beperken, moet u letten op de portiegrootte van uw volgende kopje of hoorntje. 

En als die hoeveelheid, die ongeveer even groot is als een bolletje ijs, niet genoeg lijkt, geen paniek. Er zijn een paar voedzame "trucs" die je kunt toepassen om je portiegrootte te vergroten. Je kunt je portie ijs vergroten door er 1/2 kopje bessen (of ander fruit dat je lekker vindt) aan toe te voegen om een grotere portie te krijgen met extra voedingsstoffen en de zoetheid van fruit.

Het beste suikerarme ijs alternatief:

Als je op zoek bent naar een suiker- of caloriearm ijsje, heb je keuze te over. Kijk echter wel even naar de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het merk dat u kiest goed voor u is. 

Sommige soorten bevatten meer vet, vaak verzadigd vet, om de romige textuur te verbeteren wanneer de suiker is verlaagd. 

Om erachter te komen of de variant met verlaagd suikergehalte echt de voedzamere keuze is, lees je de voedingswaardetabel op de verpakking van het ijsje. Vergelijk dit met de informatie over gewoon ijs en zoek naar soorten met minder grammen toegevoegde suiker.

Als je thuis voedzaam ijs wilt maken, is lekkere room altijd een goede optie. Het wordt meestal gemaakt van bevroren bananen met andere vruchten en vaak ongezoete amandel- of kokosmelk.

Mix gewoon bevroren banaan, fruit naar keuze en wat melk (of melkalternatieven) tot een romige consistentie. 

Aanbevolen ijs toppings:

Probeer gezonde vetten toe te voegen door je ijs te toppen met geschaafde amandelen, walnoten of cacaonibs. En noten zijn niet de enige voedzame topping om te overwegen. Als u uw kom wilt zoeten, kunt u ook fruit toevoegen. Fruit zoals aardbeien en bosbessen zijn een geweldige manier om extra voedingsstoffen en vezels aan je kom toe te voegen.

Als u van chocoladepasta houdt, gebruik dan een notenboter. Warm het een beetje op om over je ijsje te sprenkelen en bestrooi het met ongezoete kokos of granola.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.