Word fit voor de herfst: versterk je immuunsysteem met deze drie drankjes

Word fit voor de herfst: versterk je immuunsysteem met deze drie drankjes

Drink jezelf sterk en activeer je afweer met deze heerlijke drankjes die je gemakkelijk thuis kunt mixen. Keelpijn, hoest en verkoudheid hebben dus geen kans of worden gewoon weggespoeld.

De zomer loopt ten einde en de herfst is niet ver meer. Nu is het tijd om sterk te blijven - ook voor je immuunsysteem. De koele dagen brengen niet alleen minder zon, maar ook de eerste verkoudheden.

Wij tonen u de drie beste drankjes die u beschermen tegen een schrapende keel, hoesten, verkoudheid en dergelijke, die gemakkelijk te bereiden zijn en heerlijk smaken.
 

Ginger Shot

In soepen, als thee of als borrelgember: gember is momenteel de ultieme manier om fit en gezond de herfst door te komen.

Het stimuleert niet alleen je stofwisseling en vetverbranding, maar helpt ook je afweer op koude en regenachtige herfstdagen.

Met ijzer, magnesium, natrium en calcium heeft gember een ontstekingsremmende werking en bestrijdt het de eerste tekenen van een verkoudheid.

Bovendien zorgen het kalium, het fosfor en de vitamine C in de pittige knol ervoor dat je immuunsysteem weerbaarder wordt en bacteriën, virussen en co. geen kans krijgen om je met een hoest of keelpijn op te zadelen.

De sterk geconcentreerde gemberstoten daarentegen zijn kort en vooral pijnloos., die gemakkelijk kunnen worden gemengd en opgeslagen.

Wat heb je nodig: Een paar citroenen, gember en agavesiroop - dit vult je vitaminevoorraad aan. Bij de bereiding van gemberthee gaan veel mineralen verloren via het hete water, wat niet het geval is bij de shots.

Het gembersap is koudgeperst, waardoor alle belangrijke vitaminen behouden blijven en uw afweersysteem met volle kracht wordt ondersteund.
 

Citroenwater met honing en kaneel

Het sap van de citroen levert veel vitamine C, honing heeft een ontstekingsremmende werking en van kaneel wordt gezegd dat het een antibacteriële werking heeft.

Een drankje gemaakt van alle drie de ingrediënten geroerd in water? Een doeltreffend en vloeibaar wapen tegen de aankomende golf van verkoudheid! Het beste is om 's morgens honing opgelost in lauw water met een beetje citroensap te drinken en 1/4 theelepel kaneel toe te voegen.

Het mengsel versterkt niet alleen uw afweer, maar stimuleert ook uw stofwisseling en brengt uw bloedsuiker op peil.

Een super effect: Met dit drankje geef je niet alleen de kou de bons, maar ook het verlangen.

 

 

De Gouden Melk

Hier wordt het warm en rustgevend. De combinatie van warme melk, kokosolie, honing en de gouden essence: kurkuma.

Daaraan dankt de drank niet alleen zijn kleur, maar ook zijn bijzondere werkingswijze. De curcumine die het bevat zou een reinigende en verkwikkende werking hebben op ons lichaam en is ook in staat om kankercellen te bestrijden. De stof remt ook ontstekingen en stimuleert de spijsvertering.

Om het effect van de curcumine te versterken, kunt u ook peper aan de drank toevoegen. De alkaloïde piperine zorgt ervoor dat de helende werking van de exotische specerij zich nog sterker kan ontplooien.

Tussen haakjes: Gouden melk vindt zijn oorsprong in de Indiase traditie van Ayuveda, waarin kurkuma al sinds mensenheugenis wordt gebruikt en wordt gebruikt om een grote verscheidenheid van ziekten te genezen.

Veel plezier met het uitproberen.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.