Fitnesstraining op vakantie

Fitnesstraining op vakantie

De vakantie komt eraan en het strand roept. Watermeloenen, witte zandstranden en zon. Eigenlijk klinkt alles perfect, ware het niet dat de alomtegenwoordige angst om de in de loop van het hele jaar opgebouwde conditie en spieren te verliezen.

In de regel zijn er twee soorten fitnessfanaten: de ene zoekt een sportschool op de vakantiebestemming en traint gewoon door, terwijl de andere helemaal niets doet en een trainingspauze inlast op vakantie. Maar als je gepassioneerd bent over je training, zal het allesbehalve gemakkelijk voor je zijn om een paar weken of zelfs dagen geen halter aan te raken. Slechte stemmingen, nervositeit en een beklemmend gevoel van onderbezetting zijn slechts enkele van de gevoelens waarmee veel mensen te kampen hebben.

Objectief gezien kan het geen kwaad om twee tot drie weken per jaar vrij te nemen. Sommige regeneratieve processen nemen soms drie weken in beslag, dus af en toe een volledig herstel van overbelast spier- en bindweefsel is een heel goed idee. Dus als je het hele jaar door zware conditietraining doet, is een wat langere vrije tijd vaak net wat je lichaam (wanhopig) nodig heeft om daarna weer op volle toeren te komen.

Makkelijker gezegd dan gedaan! Als u besluit door te gaan met trainen terwijl u op vakantie bent, vindt u in dit artikel benaderingen die altijd helpen als er geen sportschool beschikbaar is. Vooral wie geen liefhebber is van pakketreizen en graag ver van de weg en de "beschaving" reist, kan zelfs zijn horizon verbreden met de volgende 3 mogelijkheden.

 

1. Hoge herhalingsgetallen

Concentreer u op het gebied van krachtuithoudingsvermogen wanneer u op vakantie traint - dit wordt toch al te vaak verwaarloosd. Veel mensen trainen jarenlang in het 6-12 herhalingsbereik, dus gebruik uw vakantie als een kans om te verbeteren, bijvoorbeeld in het 15-30 herhalingsbereik. Besef echter van tevoren dat u in dit herhalingsbereik niet echt spieren zult opbouwen, maar dat u uw spieren zult onderhouden en uw krachtuithoudingsvermogen en algemene conditie zult vergroten. Dit zal u op zijn beurt helpen om uw oude bestsellers te verslaan wanneer u terugkeert naar uw oude trainingsplan.

Doe lichaamsgewicht oefeningen zoals dips, pull-ups, squats en push-ups. Gebruik wat je omgeving biedt om de oefening moeilijker te maken. Als er geen bar is voor pull-ups, hang dan aan een richel aan de muur of iets anders. Je zult niet zoveel reps kunnen doen als normaal, maar dat is het mooie ervan. Je wijkt af van je trainingsplan en routine en stelt nieuwe stimuli in. Er is ook bijna altijd wel een plekje te vinden om te dippen, of het nu trapleuningen, omgevallen stoelen of kinderspeelplaatsen zijn.

 

2. stretching/Stretching

Flexibiliteit is belangrijk bij krachttraining. Hoewel het algemeen bekend is, neemt bijna niemand er de tijd voor. Op vakantie heb je de tijd - en een paar rek- en strekoefeningen kun je ook op het strand doen. Stretching wordt vaak uit het oog verloren omdat iedereen zijn beperkte vrije tijd liever besteedt aan fitnesstraining of duursporten. Maar als u toch al afwijkt van uw gebruikelijke krachttraining, waarom zou u de nieuw gewonnen tijd dan niet gebruiken om uw lenigheid te verbeteren? Er is geen gereedschap nodig en stretchen kan overal. Het internet staat vol met handleidingen en instructies over oefeningen voor de afzonderlijke spiergroepen.

 

3. PAKAMA zak

Wanneer u in het bezit bent van een PAKAMA-zak, hebt u een bijna onbeperkt aantal oefeningen voor alle spiergroepen van het hele lichaam tot uw beschikking. De investering is het waard, want met de "gym in een rugzak" kunt u overal en altijd trainen - zelfs op een tak aan de dichtstbijzijnde boom. Fitnesstraining op vakantie is gemakkelijk met de "gym in a bag".

Veel van de oefeningen in de PAKAMA training app vereisen een sterke intramusculaire coördinatie. Als u daarna weer overschakelt op de machines in de sportschool, kunt u met aanzienlijk meer gewicht werken. Misschien wilt u echter helemaal niet overstappen op machines en kunt u ook één of twee oefeningen in uw trainingsplan in de sportschool opnemen. 

Afhankelijk van hoe lang uw geplande vakantie duurt, is het zinvol om enkele trainingssessies tijdens uw vakantie te plannen. Zo kunt u na uw vakantie verdergaan waar u gebleven was. Een vakantie is echter in de eerste plaats een tijd om te ontspannen, dus plan niet de hele dag met training. "Chillen is zeer bevorderlijk voor de regeneratie!

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.