Voel je je uitgeput?

Voel je je uitgeput?

Kijk je naar je takenlijst en zie je veel openstaande punten?

Zit je agenda vol en haast je je van de ene afspraak naar de andere?

 

Een chaotische dagelijkse routine kan leiden tot slaapstoornissen en stress en dat leidt weer tot een onevenwichtig zelf - je voelt je uitgeput en hebt een gebrek aan energie!

Heb je stemmingswisselingen, ben je slaperig, lusteloos of gewoon zonder motivatie?  

Hier zijn een paar tips voor je hoe je deze symptomen van vermoeidheid kunt bestrijden!

1) Neem tussendoortjes die bestaan uit complexe koolhydraten en eiwitten. Complexe koolhydraten vind je bijvoorbeeld in volkoren granen, muesli, groenten en peulvruchten, en eiwitten zijn goed voor je spieren.

2) Doe een korte, frisse training thuis, in de frisse lucht of op kantoor tijdens je lunchpauze, want met je PAKAMA Trainingsrugzak heb je altijd je sportschool bij je! Onze Quick & Dirties zijn daar geweldig voor! Tips voor een sportieve lunchpauze vind je in onze eerdere Artikel.

3) Een andere tip van ons is om niet te veel cafeïne te drinken (bijv. 1 - 2 koppen koffie per dag is genoeg!) en het alleen vroeg op de dag te nuttigen. Zo heb je aan het eind van de dag minder energie en kun je beter in slaap vallen en de nacht doorslapen.
Je moet proberen 7 - 8 uur per nacht te slapen en een slaapritme vinden dat bij je past. Dit betekent elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en op dezelfde tijd opstaan.

4) Houd de taken op je takenlijst bij en probeer ze te verdelen in verschillende categorieën, zodat je steeds na elkaar aan soortgelijke taken kunt werken. Als het je helpt, kun je de items ook een prioriteit van 1-3 toekennen, waarbij de belangrijkste taken onder prioriteit 1 moeten staan.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.