Voor een betere slaap, het perfecte moment om te sporten

Voor een betere slaap, het perfecte moment om te sporten

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om een goede nachtrust te bevorderen. Het hangt er echter van af hoe laat u sport, wat voor soort sport u doet, hoe snel u in slaap valt en hoe vast uw slaap is.  

Misschien heb je zelf al gemerkt dat je op dagen dat je sportief bezig was, sneller tot rust kwam? Sport speelt daarbij een doorslaggevende rol. Sport heeft een ontspannend effect op ons lichaam en draagt bij tot de verbetering van uw diepe slaap. Dit minimaliseert woelen en draaien en maakt de slaap rustgevender.

Lichaamsbeweging vergroot ook de kans dat u overdag geen dutje hoeft te doen, wat de nachtrust kan beïnvloeden. Bovendien voorkomt lichaamsbeweging gewichtstoename, wat ook een oorzaak is van slaapapneu, die ook de slaap kan beïnvloeden.

De timing hangt van jezelf af

Je moet zelf uitvinden op welk tijdstip je de training doet. Voor de meeste mensen heeft 's avonds sporten geen effect op de slaap. Er zijn echter aanwijzingen dat training 's avonds bij ongeveer 20% van de mensen slapeloosheid veroorzaakt.

U kunt het dus het beste zelf proberen en als u na uw avondtraining geen goede nachtrust krijgt, probeer dan een trainingssessie voor het avondeten.

 Elke vorm van lichaamsbeweging kan je helpen beter te slapen

Het meeste onderzoek is gebaseerd op trainingen zoals cardio, weerstandstraining en yoga. Deze trainingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de rust van uw slaap. Voor tips over hoe u een goede nachtrust kunt krijgen, klikt u hier:

Cardio is het meest effectief in de ochtend omdat het je hartslag en ademhaling verhoogt. Voor een nog beter effect, verplaats je je training naar buiten. Omdat ochtendgymnastiek bij daglicht uw slaap-waakcyclus kan helpen reguleren, kan uw lichaam zich voorbereiden op een betere slaap 's avonds. Pak dus gewoon je PAKAM-zak en gebruik je speed jump rope om touwtje te springen of gebruik je stang met weerstandsbanden voor wat burpees. 

Weerstandstraining is een goede optie in de middag. Krachttraining doet je lichaamstemperatuur gedurende vier tot vijf uur stijgen. De stijging van de lichaamstemperatuur houdt je wakker en geconcentreerd gedurende de dag. Aangezien het lichaam is geprogrammeerd om overdag warmer en 's nachts koeler te zijn, helpt de afkoeling u 's avonds sneller en vaster te slapen. Dat maakt een zweterige workout van de PAKAM app een goed idee op de middag.

s Avonds zijn ontspannende oefeningen het beste. Yoga is hier een goede keuze, omdat je moet vermijden dat je lichaamstemperatuur en hartslag stijgen door zweterige oefeningen. Dus haal het opvouwbare matje uit je Pakama tas en doe wat yoga voor een goede nachtrust.   

_______________________________________________________________

 

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om een goede nachtrust te bevorderen. Het hangt er echter van af hoe laat u sport, wat voor soort sport u doet, hoe snel u in slaap valt en hoe gezond uw slaap is. 

Misschien heb je al gemerkt dat je op dagen dat je sportief bezig was, sneller kon uitrusten? Sport speelt daarbij een doorslaggevende rol. Sport heeft een ontspannend effect op ons lichaam en helpt uw diepe slaap te verbeteren. Dit minimaliseert woelen en draaien en maakt de slaap rustgevender. 

Lichaamsbeweging verhoogt ook de kans dat u overdag geen dutje hoeft te doen, wat uw nachtrust kan beïnvloeden. Bovendien beschermt lichaamsbeweging tegen gewichtstoename, wat ook een oorzaak is van slaapapneu, die ook de slaap kan beïnvloeden.

Timing hangt van jezelf af

Je moet zelf uitvinden op welk tijdstip je de oefening doet. Voor de meeste mensen heeft 's avonds sporten geen effect op de slaap. Er zijn echter aanwijzingen dat lichaamsbeweging 's avonds bij ongeveer 20% van de mensen invloed heeft op slapeloosheid.

U kunt het dus het beste zelf proberen en als u na uw avondtraining geen goede nachtrust krijgt, probeer dan een training voor het avondeten.

 Elke vorm van lichaamsbeweging kan je helpen beter te slapen

Het meeste onderzoek is gebaseerd op trainingen zoals cardio, weerstandstraining en yoga. Deze trainingen kunnen een groot verschil maken voor de rust in uw slaap. Voor tips over hoe u een goede nachtrust kunt krijgen, klikt u hier:

s Morgens is cardio het meest effectief, omdat cardio je hartslag en ademhalingsfrequentie verhoogt. Voor een nog beter effect, verplaats je je training naar buiten. Omdat ochtendgymnastiek bij daglicht uw slaap-waakcyclus kan helpen reguleren, kan uw lichaam zich voorbereiden op een betere slaap 's avonds. Pak dus gewoon je PAKAM-zak en gebruik je speed jump rope om touwtje te springen of gebruik je stang met weerstandsbanden voor wat burpees. 

In de namiddag is weerstandstraining een goede optie. Weerstandstraining doet je lichaamstemperatuur gedurende vier tot vijf uur stijgen. De stijging van de lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat u overdag wakker en geconcentreerd bent. Aangezien het lichaam is geprogrammeerd om overdag warmer en 's nachts koeler te zijn, helpt de afkoeling u 's avonds sneller en vaster te slapen. Dus een zweterige workout van de PAKAM app is een goed idee tijdens de lunch. 

s Avonds zijn ontspannende oefeningen het beste. Yoga is hier een goede keuze, omdat je moet vermijden dat je lichaamstemperatuur en hartslag stijgen door zweterige trainingen. Dus haal het opvouwbare matje uit je Pakama tas en doe wat yoga voor een goede nachtrust.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.