Groene kracht: word sterk met spinazie

Groene kracht: word sterk met spinazie

 

🇩🇪GER

Er is een reden waarom Popeye zo dol is op spinazie: het bladgroen is een serieuze voedselbron. Om te beginnen is een kop gekookte groente een goede bron van eiwitten en vezels, en een uitstekende bron van plantaardig ijzer, dat 36 procent van je dagelijkse behoefte levert - en dat slechts ongeveer 40 calorieën. Geniet je er rauw van? Voeg een kneepje citroensap toe of versier de bladeren met een handvol gehalveerde tomaten; de extra vitamine C verhoogt de opname van ijzer door je lichaam.

Wat is de beste manier om spinazie te bereiden?
Verwijder de spinaziestengels voordat u ze wast - u kunt ze apart houden om met andere groenten te sauteren of aan een groentebouillon toe te voegen. Aangezien spinazie vaak op zandgrond wordt geteeld, heeft het de neiging zeer zanderig te zijn. Om de spinazie grondig te wassen, vult u een grote kom met koud water. Leg de bladeren een paar minuten in het water en laat ze dan uitlekken in een vergiet. Herhaal het proces. Gebruik vervolgens een slacentrifuge om overtollig vocht te verwijderen. Als u de voorkeur geeft aan de verpakte, voorgewassen soort, is het nog steeds een goed idee om de bladeren af te spoelen ter bescherming tegen door voedsel overgedragen ziekten. 

Wat kun je met spinazie doen?
Spinazie is een van de meest veelzijdige groenten die er zijn. Probeer deze voorbereidingstechnieken.

Gesauteerde spinazie:

Gesauteerde spinazie is heerlijk op zichzelf of als bijgerecht bij een kom rijst of een pastaschotel. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels extra olijfolie van eerste persing op middelhoog vuur. Voeg een handvol spinazieblaadjes toe aan de pan en roer met een tang tot de spinazie verwelkt. Breng op smaak met zwarte peper en extra kruiden zoals rode pepervlokken, indien gewenst.

Spinazie smoothie:

Het mengen van spinazie in een smoothie maskeert de bittere smaak - als de juiste verhouding van ingrediënten wordt gebruikt. Begin met ongeveer 1 kopje spinazie, 1 ½ kopje bevroren fruit (zoals bananen en aardbeien) en 1 kopje vloeistof, zoals magere melk of een plantaardige melk zoals soja. Voeg naar wens andere ingrediënten toe, zoals magere Griekse yoghurt, notenboter of specerijen, zoals kaneel. Doe alles in de blender, voeg de spinazie en het fruit eerst toe en de melk als laatste, pureer dan.

Spinazie "chips":

Zoals boerenkoolchips, maar met meer ijzer, magnesium en kalium. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een grote kom met ongeveer 2 kopjes spinaziebladeren met net genoeg extra vierge olijfolie om de bladeren lichtjes te bedekken. Breng op smaak met zeezout en andere smaakmakers. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik de bladeren in een enkele laag. Bak gedurende 7 tot 10 minuten tot de blaadjes knapperig zijn. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen, haal dan van de bakplaat.

🇬🇧ENG

Er is een reden waarom Popeye zo dol is op spinazie: de bladgroenten zijn erg voedzaam. Om te beginnen is een kop gekookte groente een goede bron van eiwitten en vezels en een uitstekende bron van plantaardig ijzer, dat 36 procent van je dagelijkse behoefte levert - en dat alles voor maar ongeveer 40 calorieën. Geniet je er rauw van? Voeg een kneepje citroensap toe of gooi de bladeren met een handvol gehalveerde druiventomaten; de extra vitamine C zal ervoor zorgen dat je lichaam meer ijzer opneemt.

Hoe bereid je spinazie?

Verwijder de stelen van de spinazie voordat u het groen wast - u kunt dit apart houden om met andere groenten te sauteren of toevoegen aan een groentebouillon. Omdat spinazie vaak op zandgrond wordt geteeld, heeft het de neiging zeer korrelig te zijn. Om de groente grondig te wassen, vult u een grote kom met koud water. Leg de bladeren enkele minuten in het water en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet. Gooi het water om en herhaal. Misschien moet u dit een derde keer doen als de bladeren nog korrelig zijn. Gebruik vervolgens een slacentrifuge om overtollig vocht te verwijderen. Als u de voorkeur geeft aan de verpakte, voorgewassen soort, is het nog steeds een goed idee om die bladeren af te spoelen om uzelf te helpen beschermen tegen door voedsel overgedragen ziekten.  Zodra u schone bladeren hebt, kunt u ze aan een salade toevoegen of ze koken tot een heerlijk gerecht.

Wat kun je met spinazie doen?

Spinazie is een van de meest veelzijdige groenten die er zijn. Probeer deze voorbereidingstechnieken eens.

Gesauteerde spinazie: 

Gesauteerde spinazie is heerlijk op zichzelf als bijgerecht of als toevoeging aan een rijstkom of pastagerecht. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels extra vergine olijfolie op middelhoog vuur. Doe een handvol spinazieblaadjes in de koekenpan en schep ze om met een tang tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zwarte peper en eventuele extra kruiden, zoals rode pepervlokken.

Spinazie Smoothie: 

Het mengen van spinazie in een smoothie verbergt de bittere smaak van de groente - als je de juiste verhouding van ingrediënten gebruikt. Begin met ongeveer 1 kopje spinazie, 1 ½ kopje bevroren fruit (zoals banaan en aardbeien), en 1 kopje vloeistof, zoals melk met verlaagd vetgehalte of een plantaardige melk, zoals soja. Voeg naar wens andere ingrediënten toe, zoals magere Griekse yoghurt, notenboter of specerijen, zoals kaneel. Doe alles in de blender, voeg de spinazie en het fruit eerst toe en de melk als laatste; mix.

Spinazie "Chips": 

Zoals boerenkoolchips, maar met meer ijzer, magnesium en kalium. Verwarm de oven voor op 325° F (180°C). In Schep in een grote kom 2 kopjes spinazieblaadjes om met net genoeg extra vergine olijfolie om de blaadjes lichtjes te bedekken. Breng op smaak met zeezout en eventuele andere smaakmakers. Bekleed een bakplaat met perkamentpapier en schik de bladeren in een enkele laag. Bak 7 tot 10 minuten, tot ze krokant zijn. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen, haal dan van het vel.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.