Handige tips voor een ontspannen meditatie

Handige tips voor een ontspannen meditatie

Meditatie is een nuttige manier om de concentratie gedurende de dag te verhogen. Maar het is waarschijnlijk niet alleen jij die moeite heeft met concentreren tijdens het mediteren. Zoveel afleidingen kunnen u van het spoor brengen, zoals luidruchtige buren, passerende auto's of ...

Maar 5 tips kunnen je helpen je innerlijke rust te vinden.

Schema: Een ochtendmeditatie kan je helpen de dag ontspannen te beginnen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Velen van ons gaan 's ochtends mentaal door de dag heen, zich zorgen makend over hoe we de dag door moeten komen. Voor deze mensen is ochtendmeditatie niet effectief. Voor hen is bemiddeling in de middag of avond zinvoller.

Voorbereiding: Een ontspannen en rustige sfeer kan afleiding tot een minimum beperken. Zorg ervoor dat u niet gestoord wordt, noch door andere mensen, noch door uw mobiele telefoon. Comfortabele kleding kan er ook toe bijdragen dat u zich comfortabeler en meer ontspannen voelt.

Positie: De meesten van ons denken bij bemiddeling aan iemand die in kleermakerszit op de grond zit. Dit is echter niet noodzakelijkerwijs een comfortabele positie voor ons allemaal. Het is van cruciaal belang dat u zich in deze positie zowel wakker als ontspannen voelt. Het is dus zelfs mogelijk om staand te mediteren. 

Mindfulness: Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om je aandacht te richten. Meestal gaan er veel gedachten door je hoofd die je afleiden. Maar probeer niet tegen deze afleiding te vechten, accepteer hem en richt dan je aandacht weer op je praktijk. 

Focus: Richt je aandacht op een bepaald punt, bijvoorbeeld op je ademhaling of op de geluiden van de natuur. Richt je aandacht op dit punt, bijvoorbeeld hoe je buik op en neer beweegt door je ademhaling. Heb je eenmaal een punt gevonden, dan kun je dit focuspunt steeds weer gebruiken in stressvolle situaties.

Als u tijdens uw bemiddeling wordt afgeleid, is dat geen mislukking, want bemiddeling is ook nadenken over afleidingen zonder erin verstrikt te raken. Maar als je niet weet wanneer je de weg kwijt bent, vind je hem niet meer terug.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.