In 7 stappen naar een goede nachtrust

In 7 stappen naar een goede nachtrust

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor elke atleet. Met deze 7 trucjes slaap je gewoon beter.

Overdag trainen

Als je sport, word je natuurlijk moe. U moet er echter zeker van afzien dit te doen kort voor het naar bed gaan. Intensieve training stimuleert je lichaam, geest en spieren - en heeft dus precies het tegenovergestelde effect van wat je eigenlijk wilt. Uitschakelen. Probeer het dan, Oefening in de ochtend. Zorg ervoor dat er minstens 3 uur tussen de training en het slapen zit.

Maak een routine

Een routine is de sleutel tot succes. Hetzelfde geldt voor je slaap. Om uw lichaamsklok niet in de war te brengen, moet u uw wekker altijd op dezelfde tijd zetten.

Cafeïne en een te zwaar dieet

Slapen op een lege maag is waarschijnlijk net zo moeilijk als slapen op een volle maag. Probeer dus iets lichts te eten voordat u naar bed gaat en drink 's avonds geen cafeïnehoudende dranken meer. Cafeïne werkt 6 uur voordat het volledig is afgebroken.

De juiste sfeer in de slaapkamer

Een helder scherm in de slaapkamer verstoort je inwendige klok. Je hersenen begrijpen niet dat het bedtijd is. Daarom moet je stoppen met surfen op het internet of TV kijken in bed. Zet alle elektronische apparaten minstens een uur voordat u naar bed gaat uit, en dim de lichten. Op die manier zullen je ogen vanzelf sluiten.

Ontspanning

Zowel uw lichaam als uw geest moeten ontspannen zijn voor u naar bed gaat. Met een warm bad kun je je helemaal afreageren. En mediteren helpt je om je geest te ontspannen terwijl je meer gefocust en productief wordt. Concentreer je op het "nu", adem diep in en uit - en je bent in het land van dromen.

Een koele kamertemperatuur

Atleten slapen vaak "warm" omdat ze overdag veel sporten. Maar om te slapen, moet je lichaamstemperatuur dalen. Anders kom je niet in de slaapstand. Een kamertemperatuur van 16 tot 20 °C is zeer nuttig.

Maak order

Stoornis veroorzaakt stress. Dus gooi de vuile was weg. Maak je bed op en laat wat frisse lucht binnen. Als je je slaapkamer opruimt, ruim je automatisch je geest op. Zo bent u rustig en voorbereid op de slaap.

Conclusie:

Misschien klinkt het vreemd, maar je moet ook iets doen om te slapen. Als je bereid bent, kun je snel beter slapen.

 

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.