Schil gember nooit: laat de schil er dus aan zitten

Schil gember nooit: laat de schil er dus aan zitten

2 commentaren

Veel mensen vertrouwen op verse gemberthee als ze verkouden zijn. De knol wordt verondersteld de symptomen te verlichten en het lichaam snel weer op de been te helpen. De positieve eigenschappen worden echter aangetast door een onjuiste bereiding.

De neus jeukt, de keel begint te schuren en er is een algemeen gebrek aan energie. In overeenstemming met het sombere weer kampen veel mensen momenteel weer met een vervelende verkoudheid.  

Gelukkig zijn er enkele bekende trucs en huismiddeltjes die u snel en betrouwbaar weer op de been moeten helpen.

Gemberthee staat bovenaan de lijst, zolang het maar goed wordt bereid.
 

Scherpe stoffen in gember helpen bij verkoudheid

Pikant-hete gember is niet alleen heilzaam, maar ondersteunt het lichaam ook van binnenuit, dankzij de prikkelende stoffen gingerol en shogaol die het bevat:

Het immuunsysteem wordt versterkt, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de knol heeft ook een ontstekingsremmende en antibacteriële werking, waardoor hoest en keelpijn worden verlicht.

Met zoveel kracht, zou een verkoudheid geen kans moeten hebben. 

Let op: Als u al verkouden bent en koorts heeft, moet u gember vermijden. Dat komt doordat de gezonde prikkelende stoffen de warmtereceptoren van het lichaam activeren, waardoor de koorts nog verder oploopt. 

 

Alleen de knol afborstelen, niet schillen

Maar wat veel mensen niet weten: De ingrediënten die belangrijk zijn voor de gezondheid bevinden zich direct onder de schil van de gemberknol. In de meeste gevallen wordt dit echter royaal verwijderd, vooral bij de bereiding van thee. 

In plaats van de gember te schillen, is het dus beter om de geneeskrachtige plant grondig te schrobben onder stromend water. 

Als u geen vezels van de schil in de thee wilt, kunt u ze ook voorzichtig slechts oppervlakkig verwijderen zonder al te veel weg te nemen. 
 

Ga voor biologische kwaliteit

Om residuen van giftige bestrijdingsmiddelen of kunstmest uit te sluiten, moet u alleen gember van biologische kwaliteit kopen - het prijsverschil is meestal miniem. 

Met schil is de smaak misschien wat bitterder dan normaal, maar een lepeltje honing maakt de thee snel weer lekker.

 

🇬🇧ENG

Veel mensen vertrouwen op verse gemberthee als ze verkouden zijn. Van de knol wordt gezegd dat hij de symptomen verlicht en het lichaam snel weer op de been helpt. De positieve eigenschappen worden echter aangetast door een onjuiste bereiding.

De neus jeukt, de keel begint te schrapen en in het algemeen is er een gebrek aan energie. In het verlengde van het bewolkte weer kampen veel mensen momenteel weer met een vervelende verkoudheid.

Gelukkig zijn er enkele bekende trucs en huismiddeltjes die u snel en betrouwbaar weer op de been kunnen helpen.
Gemberthee staat bovenaan de lijst, mits het op de juiste manier wordt bereid.


Kruidige stoffen in gember helpen bij verkoudheid

Pikant-hete gember is niet alleen heilzaam, maar ondersteunt het lichaam ook van binnenuit dankzij de pikante stoffen gingerol en shogaol die het bevat:

Het immuunsysteem wordt versterkt, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en bovendien werkt de knol ontstekingsremmend en antibacterieel, waardoor hoest en keelpijn kunnen worden verlicht.

Een verkoudheid moet dus geen kans hebben met zoveel kracht.

Let op: Als u al verkouden bent en koorts heeft, moet u gember vermijden. Omdat de gezonde scherpe stoffen de warmte-receptoren van het lichaam activeren, waardoor de koorts nog verder oploopt.



Alleen de knol borstelen, niet schillen

Wat veel mensen echter niet weten: de ingrediënten die belangrijk zijn voor de gezondheid bevinden zich direct onder de schil van de gemberknol. Vooral bij het bereiden van thee wordt dit echter meestal royaal verwijderd.

In plaats van de gember te schillen, is het beter om de geneeskrachtige plant grondig te schrobben onder stromend water.

Als u geen vezels van de schil in de thee wilt hebben, kunt u ze ook voorzichtig slechts oppervlakkig verwijderen zonder al te veel weg te nemen.


Nadruk op biologische kwaliteit

Om residuen van giftige bestrijdingsmiddelen of kunstmest uit te sluiten, moet gember alleen in biologische kwaliteit worden gekocht - het prijsverschil is meestal miniem.

Met schil kan de smaak wat bitterder uitvallen dan normaal, maar een lepeltje honing maakt het snel weer lekker.


2 commentaren

Angelo
Angelo

Sono certo che i benefici saranno quelli letti, pertanto l'acquistero' immediatamente per provarlo, dopodiché potrò esprimere un ulteriore giudizio.

pgwvnyxzt
pgwvnyxzt

Schil nooit gember: Daarom moet de schil er zeker aanblijven |N- PAKAMA atletiek
apgwvnyxzt
[url=http://www.gz51hxx487ek8fpq8ny6f70661j9yh01s.org/]upgwvnyxzt[/url]
pgwvnyxzt http://www.gz51hxx487ek8fpq8ny6f70661j9yh01s.org/

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.