Isolatieoefeningen: waarom ze zeker deel moeten uitmaken van je training |Isolatieoefeningen: waarom ze zeker deel moeten uitmaken van je training

Isolatieoefeningen: waarom ze zeker deel moeten uitmaken van je training |Isolatieoefeningen: waarom ze zeker deel moeten uitmaken van je training

2 commentaren

Of het nu komt door intensieve training, pijn, bepaalde sporten, blessures of urenlang aan een bureau zitten - we hebben allemaal wel eens last van een onevenwichtige of asymmetrische spierstructuur. De gevolgen zijn vaak spanning, verlies van kracht of anders ontwikkelde spieren. Dit kan leiden tot slechte prestaties en zelfs blessures, vooral bij basisoefeningen.

Isolatieoefeningen trainen specifiek de achterste schouder- en rugspieren, de romp en de bilspieren en kunnen de meest voorkomende spieronevenwichtigheden tegengaan. 

Tegenwoordig heeft helaas zowat iedereen problemen met zijn houding. Vooral de schouders en de onderrug worden vaak getroffen. Urenlang zitten en slungelig zitten kan leiden tot pijn en diverse klachten. Een slechte houding ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar verhoogt ook het risico op blessures.

Isolatieoefeningen helpen u om onevenwichtigheden in de spieren van het bovenlichaam te compenseren. De voorkant van ons lichaam is meestal erg sterk. Maar we verwaarlozen de achterkant van het lichaam veel te vaak - misschien omdat we die niet in de spiegel zien. Vooral de onderste trapezius, de rhomboids en de achterste deltoids hebben speciale aandacht nodig, maar worden vaak niet genoeg getraind.

Wie wil er nu elke morgen wakker worden met pijn in de onderrug?

De meesten van ons hebben er wel eens mee te maken gehad: Rugpijn. De angst voor pijn bij het opstaan of bukken is vreselijk. Rugpijn beperkt ons enorm in ons dagelijks leven.

Twee spiergroepen die lage rugklachten kunnen helpen voorkomen, zijn de bilspieren en de kernspieren. Als we deze twee gebieden versterken, kunnen ze de druk van de wervelkolom halen en hem beschermen tijdens de training en de dagelijkse bewegingen. In onze PAKAMA app, onder de categorie "zoeken op spiergroep", vindt u isolatieoefeningen voor core en glutes om de onderrug te versterken, maar ook om u sterker te maken voor basisoefeningen.

Isolatie oefeningen kunnen je helpen met basis oefeningen

Isolatieoefeningen helpen bij het creëren van spierbalans. Zij dragen ook bij tot betere prestaties bij basisoefeningen. Een sterke kern helpt je bijvoorbeeld bij het deadliften en, nog belangrijker, voorkomt blessures en draagt bij aan je algehele gezondheid. Isolatieoefeningen helpen u ook uw houding te verbeteren, zwakke plekken aan te pakken en de meest voorkomende onevenwichtigheden in de spieren te corrigeren.

Oefeningen tegen onevenwichtigheden

De beste oefeningen om je houding te verbeteren en onevenwichtigheden te corrigeren zijn Upright Rows, Plate Twists, Planks/Side Planks, Supermen en Shoulder Pullups. U vindt al deze oefeningen met een gedetailleerde uitleg in onze trainingsapp.

 

🇬🇧ENG

Of het nu komt door intensieve training, pijn, bepaalde sporten, blessures of urenlang achter een bureau zitten - ieder van ons heeft op de een of andere manier spierkrachtonevenwichtigheden of asymmetrieën. De gevolgen zijn vaak spanning, krachtverlies of zelfs anders ontwikkelde spieren. Dit kan leiden tot slechte prestaties en zelfs blessures, vooral bij basisoefeningen.


Met isolatie-oefeningen worden de schouder- en rugspieren, de romp en de billen specifiek getraind en kan het meest voorkomende gebrek aan evenwicht in de spieren worden tegengegaan. 

Helaas heeft tegenwoordig bijna iedereen problemen met zijn houding. Vooral de schouders en de onderrug worden vaak getroffen. Urenlang zitten en een scheve zithouding kunnen leiden tot pijn en diverse klachten. Een slechte houding ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar verhoogt ook het risico op blessures.

Isolatie-oefeningen helpen u om ongelijkheden in de spieren van het bovenlichaam te compenseren. De voorkant van ons lichaam is meestal erg sterk. Maar we verwaarlozen de achterkant van ons lichaam veel te vaak - misschien omdat we die niet in de spiegel kunnen zien. Vooral de onderste trapeziusspieren, de rhomboids en de achterste deltaspieren hebben speciale aandacht nodig, maar worden vaak niet voldoende getraind.

Wie wil er nu elke morgen wakker worden met pijn in zijn onderrug?

De meesten van ons hebben er wel eens mee te maken gehad: rugpijn. De angst voor pijn bij het opstaan of bukken is vreselijk. Rugpijn beperkt ons enorm in het dagelijks leven.

Twee spiergroepen die lage rugklachten kunnen voorkomen, zijn de bilspieren en de kernspieren. Als we deze twee gebieden versterken, kunnen ze de wervelkolom ontlasten en beschermen tijdens de training en de dagelijkse bewegingen. In onze PAKAMA app vindt u onder de categorie "Zoek naar spiergroep" isolatieoefeningen voor core en billen om de onderrug te versterken, maar ook om uzelf te versterken voor basisoefeningen.

Isolatie oefeningen kunnen je helpen met basis oefeningen

Isolatieoefeningen helpen het spierevenwicht te herstellen. Zo dragen zij ook bij tot betere prestaties bij basisoefeningen. Een sterk bovenlichaam helpt u bijvoorbeeld bij het deadliften, en wat nog belangrijker is, voorkomt blessures en draagt zo bij aan uw algemene gezondheid. Met isolatie-oefeningen kunt u ook uw houding verbeteren, zwakke punten trainen en de meest voorkomende onevenwichtigheden in de spieren in evenwicht brengen.

Oefeningen tegen onevenwichtigheden

De beste oefeningen om je houding te verbeteren en onevenwichtigheden in evenwicht te houden zijn Upright Rows, Plate Twists, Planks/Side Planks, Supermen en Shoulder Pullups. U vindt al deze oefeningen met een gedetailleerde uitleg in onze trainingsapp.

2 commentaren

xsqdvgwl
xsqdvgwl

Isolatieoefeningen: waarom ze deel moeten uitmaken van je training- PAKAMA atletiek
axsqdvgwl
xsqdvgwl http://www.go921bcafo9k41kc494h2e4e7w567nt8s.org/
[url=http://www.go921bcafo9k41kc494h2e4e7w567nt8s.org/]uxsqdvgwl[/url]

nibyygwe
nibyygwe

Isolatieoefeningen: waarom ze deel moeten uitmaken van je training- PAKAMA atletiek
anibyygwe
[url=http://www.g70w7uff3o0d382lcd699k3hhcz1g550s.org/]unibyygwe[/url]
nibyygwe http://www.g70w7uff3o0d382lcd699k3hhcz1g550s.org/

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.