Krachttraining - waarom het voor iedereen zinvol is

Krachttraining - waarom het voor iedereen zinvol is

"Krachttraining laat vrouwen op mannen lijken"

"Krachttraining wordt alleen geassocieerd met "pompen" en "uitmesten" en is alleen voor bodybuilders".

U hebt deze uitspraken vast al eens gehoord of gedacht.
Vanwege deze fitnessmythe durven veel vrouwen niet regelmatig te trainen met zware gewichten voor spieropbouw - de zogenaamde krachttraining.

MAAR:

Van kinderen tot 100-jarigen - krachttraining en spieropbouw is goed voor iedereen!

PAKAMA richt zich, naast onze warm-ups en cool-downs, bijvoorbeeld op krachttraining! Wij willen u graag helpen met onze Fitness rugzak en onze PAKAMA Uitrusting voor opleiding laten zien dat deze fitness mythe helemaal niet waar is.

In feite bevelen onderzoekers en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) een Mix van kracht- en uithoudingstrainingomdat spiermassa, kracht en vooral snelheid gestaag afnemen met de leeftijd. Dit gebeurt bijzonder snel vanaf de leeftijd van 60 jaar.


Vroeg beginnen loont echt:


Krachttraining is al zinvol in de kindertijd, omdat kracht een zeer belangrijke voorwaarde is voor leeftijdsgebonden motorische activiteiten. Kracht is bovendien de basis voor sportmotorische activiteiten en helpt kinderen dus om een goede basis te leggen voor sportactiviteiten, ook als ze ouder worden.
Onderzoekers ontdekten dat de springkracht van kinderen in de afgelopen 30 jaar met ongeveer 10% is afgenomen als gevolg van verminderde lichaamsbeweging.
Dit moet worden tegengegaan, omdat kinderen goed zijn toegerust met een goede sportmotorische basis. meer voldoening en zelfvertrouwen, omdat successen bij krachttraining snel gevierd kunnen worden!
Dit is ook zeer bevorderlijk voor het zelfvertrouwen van kinderen met overgewicht of obesitas om gewicht te verminderen en een gevoel van prestatie te vieren.

Bovendien is na regelmatige krachttraining een aanzienlijke verbetering van het concentratievermogen van kinderen aangetoond.

Een andere mythe die in de volksmond wordt beweerd, is dat adolescenten geen krachttraining mogen doen als ze in de groei zijn. Maar dit is verkeerd!
Er is geen lange termijn beperking in groei wanneer spieropbouwende training wordt gedaan.

Als u veel aan krachttraining doet wanneer u jong bent, zorgt het Memory Muscle Effect ervoor dat u sneller en gemakkelijker weer spieren opbouwt, zelfs na een langere pauze.

 

Spieren opbouwen is ook voor volwassenen belangrijk en heeft vele voordelen:


In het bijzonder de SnelheidHet eerste wat afneemt op oudere leeftijd is het vermogen van het lichaam om regelmatig te bewegen. Tegelijkertijd groeien de spieren - wat goed is voor de stofwisseling.

Het is ook interessant dat spieren 30-40% van de lichaamsmassa uitmaken. Wanneer dit orgaan groeit - d.w.z. wanneer voor elke 1 gram groei 1 gram moleculen (aminozuren en suikers) uit het bloed wordt opgenomen - kunnen deze zich niet langer in het vetweefsel ophopen.

Sterke spieren verbranden veel kilocalorieën, niet alleen tijdens het sporten, maar ook in rust!

Dus als je aan spieropbouwende training doet, krijg je niet alleen de kracht, maar ook het figuur :)



Krachttraining is ook nuttig op gevorderde leeftijd:

De eerste aanwijzingen in het onderzoek naar krachttraining op oudere leeftijd wijzen op positieve tendensen:
Door de spieropbouwende training hadden de testpersonen een groter evenwichtsgevoel en meer kracht. Zij waren ook weer actiever en meer bereid om thuis kleinere workouts te doen en in de frisse lucht of in een groep te sporten.

 

Het onderwerp wordt hier ook kort samengevat in een video:

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.