Met gezonde vetten voor gewichtsverlies

Met gezonde vetten voor gewichtsverlies

Velen van ons denken bij vetten aan ongezond voedsel en mensen met overgewicht. Maar in dit artikel leer je over vetten die een waardevol onderdeel zijn van een gezonde voeding en ook kunnen bijdragen tot gewichtsverlies. De meeste van deze vetten verminderen ook het risico op kanker. Vetten bevatten veel calorieën, dus zoals in zoveel gevallen is de hoeveelheid de sleutel. Ongeveer 5 theelepels van het juiste type vet per dag is voldoende. Vetten bevatten bepaalde antioxidanten en vitaminen die je helpen je gelukkiger te voelen. Er zijn verschillende soorten vetten en oliën die bestaan uit een mengsel van verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Uit onderzoek is gebleken dat onverzadigde vetten de gezondste soort vetten zijn.

Maar welke vetten en oliën bevatten deze onverzadigde vetten? Hieronder heb ik bakoliën en -vetten opgesomd, zodat u bij uw volgende aankoop de juiste keuze kunt maken.

Avocado-olie

Avocado-olie is een wat duurdere olie, maar ook een gezonde olie. Zoals hierboven reeds vermeld, bevat het onverzadigde vetten die vitamine E bevatten. Avocado-olie bevat ook een antioxidant genaamd beta-sitosterol, dat kankerbestrijdende eigenschappen heeft. Avocado-olie heeft een zachte, boterachtige smaak en een hoog rookpunt, wat vooral handig is bij het koken op hoog vuur.

Sesam- en lijnzaadolie

Net als avocado-olie heeft ook sesamolie een kankerbestrijdende eigenschap. Deze eigenschap komt voort uit de antioxidant sesamol. Lijnzaadolie daarentegen bevat plantaardige omega-3 vetzuren. Deze remmen de bloedstolling, verlagen de bloeddruk en werken ontstekingsremmend. Let er bij het winkelen op dat u kiest voor koudgeperste en minimaal bewerkte soorten.

Olijfolie

Een van de bekendste gezonde oliën is waarschijnlijk olijfolie. Als u olijfolie koopt, let er dan op dat het extra vergine is, want die wordt zonder veel hitte of chemicaliën geproduceerd en behoudt daardoor de meeste smaken en voedingsstoffen. Olijfolie is rijk aan onverzadigde vetten en bevat omega-9 vetzuren. Deze hebben een positief effect op het hart- en vaatstelsel en reguleren het cholesterolgehalte. Ze stimuleren ook de vetverbranding.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.