Voedingssupplementen die u kunnen helpen

Voedingssupplementen die u kunnen helpen

Waarschijnlijk kennen we allemaal mensen in onze omgeving die voedingssupplementen slikken. Velen van hen slikken talloze van deze pillen omdat ze denken dat hun lichaam ze nodig heeft. Maar welke voedingssupplementen heeft je lichaam echt nodig, of heeft je lichaam überhaupt voedingssupplementen nodig?

Zoals in de meeste gevallen zijn er supplementen die nuttig voor je zijn, maar zoals altijd moet de inname ervan niet overdreven worden. Maar hoe actiever je bent, hoe meer je voorraad voedingsstoffen uitgeput raakt.

Het is altijd belangrijk om met je arts te overleggen voordat je extra mineralen, vitaminen of andere supplementen neemt.

Je kunt zelfs een bloedonderzoek laten doen om te zien of een supplement voor jou een goed idee is om toxiciteit door hoge gehaltes te voorkomen. In onderstaande tekst heb ik 3 belangrijke supplementen opgesomd die je kunnen helpen.

 

IJzer

Voel je je depressief en ontbreekt het je aan energie? Dan kan het zijn dat je lichaam te weinig ijzer heeft. IJzertekort kan gemakkelijk worden gediagnosticeerd, het enige wat nodig is, is een bloedmonster dat door een arts wordt afgenomen. IJzer

Je hebt ijzer nodig om hemoglobine te vormen, een bestanddeel van rode bloedcellen. Met behulp van hemoglobine transporteren je bloedcellen zuurstof van de longen naar de cellen, waar het in een chemisch proces wordt gebruikt om energie te produceren.

 

Calcium

Calcium helpt onze botten te beschermen. Maar naarmate we ouder worden, neemt het vermogen om dit mineraal in onze botten op te slaan af. Calcium kan worden verkregen uit verschillende voedselbronnen, zoals zuivelproducten en vis.

Het toevoegen van een calciumsupplement kan vooral nuttig zijn voor hardlopers en vechtsporters die een verhoogd risico lopen op een stressfractuur.  

 

Vitamine D

De behoefte aan vitamine D wordt normaal gesproken voor 80-90% gestimuleerd door blootstelling aan zonlicht. Vitamine D speelt een essentiële rol bij de regulering van het calciumgehalte in het bloed en bij de botvorming. Het speelt dus een sleutelrol in de botmineralisatie. Het heeft ook invloed op de spierkracht en draagt bij aan een goed functionerend immuunsysteem.

Maar ook als je vitamine D neemt, moet je dat vooraf met je arts overleggen, want een overdosis kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen, braken en in het ergste geval tot nierschade.

Er zijn nuttige voedingssupplementen, zoals je nu geleerd hebt. Je moet echter je arts raadplegen voordat je ze inneemt.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.