Overslaan naar inhoud
100 dagen retour
Levertijd 1-3 dagen
Gratis verzending vanaf 50€ (DE)
Firmenfitness
Winkelwagen
Reizen met de PAKAMA Tas | Waar moet ik rekening mee houden?

Reizen met de PAKAMA Tas | Waar moet ik rekening mee houden?

Reizen met alleen handbagage: het is bijna onmogelijk om zonder handbagage in een vliegtuig te reizen. Vooral op lange vluchten wil je gewoon altijd een paar praktische of waardevolle spullen bij je hebben. Ervaren reizigers reizen zelfs uitsluitend met handbagage - ongeacht hoe lang of hoe ver weg zij gaan. Of u nu alleen uw camera en reisgids of uw hele bagage inclusief gym als handbagage mee wilt nemen in het vliegtuig, er zijn toch een aantal regels en voorschriften die u in acht moet nemen als u met de PAKAMA tas reist.

Afgezien van de voor de hand liggende zaken als grootte en gewicht, zijn er sinds de aanscherping van de wetten inzake de veiligheid van vluchten altijd onzekerheden over vloeistoffen en andere "gevaarlijke" voorwerpen. We krijgen steeds meer vragen over reizen met de PAKAMA tas. De bar in het bijzonder geeft sommige mensen een misselijk gevoel. Terecht, want het kan onder bepaalde omstandigheden als een wapen worden verklaard. Als u echter de volgende punten in acht neemt, zou er geen enkel probleem moeten zijn met de veiligheidscontroles en de luchtvaartmaatschappij.

1. Hoe groot mag mijn handbagage zijn?

De meeste luchtvaartmaatschappijen staan een maximale bagageafmeting van 55 cm x 40 cm x 20 cm toe. Dankzij zijn afmetingen (43 cm x 28 cm x 13,5 cm) kan de PAKAMA tas dus zonder aarzelen worden gebruikt. Cool, u kunt de PAKAMA tas vergroten tot een totaal van 25L als u meer opslagruimte nodig heeft. Voor alle zekerheid kunt u toch voor vertrek de voorschriften bij de luchtvaartmaatschappij navragen. 

Sommige luchtvaartmaatschappijen maken uitzonderingen als het gaat om sport- en muziekuitrusting of andere gevoelige voorwerpen. Wij weten uit eigen ervaring dat bijvoorbeeld de PAKAMA-bar niet altijd zonder problemen door elke veiligheidscontrole komt. Dus als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, moet u dat vooraf aan uw luchtvaartmaatschappij vragen.

 

2. gewichtslimiet 

Ook hier verschillen de regels van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij. Meestal is echter 8-10 kg toegestaan. Net als bij de grootte, dient u dit voor vertrek nogmaals te controleren bij uw luchtvaartmaatschappij. Gewichtscontroles zijn beslist een zeldzaamheid als het gaat om handbagage. Dus als je niet de indruk wekt een koffer met lood rond te dragen, zal normaal niemand het gewicht controleren.

 

3. aantal stuks bagage

In principe geldt een maximum van één stuk bagage. Maar ook hier zijn er uitzonderingen. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan daarnaast een eenvoudige notebooktas of kleine handtas toe. Tassen met belastingvrije artikelen die na de veiligheidscontrole of in het vliegtuig zijn gekocht, mogen ook worden meegenomen. Hier is het zinvol als U al uw elektronische apparaten in een aparte tas of zakje draagt. Op die manier bent u goed voorbereid op de veiligheidscontrole, aangezien alle elektronische apparaten toch apart worden gecontroleerd.

4. vloeistoffen in de PAKAMA zak

De veiligheidsvoorschriften voor vloeistoffen zijn veel strenger geworden en keer op keer zie je dat parfum, crèmes of drinkwater in de vuilnisbak worden gegooid. Dat is jammer en zeker allesbehalve duurzaam. Daarom moeten ook hier een paar regels in acht worden genomen: Gewone en ongevaarlijke producten met vloeistoffen tot een maximum van 100ml per eenheid (wat op de verpakking staat is van toepassing) zijn toegestaan. Alle voorwerpen moeten in een hersluitbare doorzichtige zak met een inhoud van maximaal 1 liter passen. En heel losjes: de tas mag niet uit zijn voegen barsten.

 

Verboden vloeistoffen

Natuurlijk zijn er ook vloeistoffen die u in geen geval aan boord mag nemen, zoals aanstekervloeistof of gas. Als u het niet zeker weet, kunt u gewoon het product in kwestie meenemen en het aan de veiligheidsbeambten vragen. In het ergste geval, moet je het gewoon weggooien.

Medicatie?

Gelukkig bestaan er uitzonderingen voor noodzakelijke medicijnen en babyvoeding. Beide kunnen aan boord worden genomen, zelfs in grotere hoeveelheden. In het geval van medicijnen kan het nodig zijn dat u bewijsstukken kunt overleggen.

5. wat is nog niet toegestaan?

Natuurlijk zijn er veel voorwerpen die onder geen beding in de handbagage mogen. De meeste spreken echter voor zich: Alle soorten wapens en drugs, bijvoorbeeld, zijn strikt verboden, net als dieren.

We weten dat de PAKAMA-tas, puur visueel gezien, gemakkelijk voor een wapen kan doorgaan. Maar maak je geen zorgen, je kunt de tas en de complete uitrusting (in zeldzame gevallen zonder de bar) mee aan boord nemen.

Goede reis!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.