Hoe kom je nog sterker terug van je blessure onderbreking

Hoe kom je nog sterker terug van je blessure onderbreking

 Velen van ons hebben zich wel eens geblesseerd tijdens het sporten. Of het nu gaat om het verdraaien van een knie tijdens het voetballen, het overstrekken van je rug tijdens het basketballen of het verrekken van een spier tijdens de krachttraining.

Meestal is de pijn in het begin erger en maak je je zorgen over hoe lang het zal duren voordat je je geliefde sport weer kunt beoefenen. Na de eerste of tweede week voelt u zich al veel beter en bent u klaar om uw sport weer op te pakken. Maar dit is waar het grootste risico op nieuwe blessures ligt.

Als het letsel niet volledig is genezen, bestaat het risico dat het letsel terugkomt. Als u de oefeningen hervat voordat uw letsel is genezen, loopt u het risico op chronische problemen. Als je te snel weer gaat trainen, loop je ook het risico dat je andere delen van je lichaam blesseert.

 

Als je bijvoorbeeld een voetballer bent en je hebt je linkerknie geblesseerd, ben je geneigd om je rechterknie meer te gebruiken dan je linkerknie bij het rennen of tackelen, en loop je het risico je rechterknie ook te blesseren.

 

In het algemeen is het genezingsproces voor de meeste verwondingen hetzelfde. Bij het primaire letsel treedt er tractie of een scheur op en worden de microvezels beschadigd. Ontstekingsfactoren beginnen het gebied te koloniseren en te genezen. Dit is het proces dat je lichaam moet doorlopen voor een comeback. 

Er zijn drie punten die u in gedachten moet houden tijdens uw revalidatie.

Tijd

Zoals in de meeste gevallen is tijd van essentieel belang bij letsel. Zoals eerder beschreven brengt te vroeg beginnen risico's met zich mee. De blessure tijd geven betekent echter niet gewoon lui blijven liggen en niets doen. Afhankelijk van het letsel kan het een goed idee zijn om het letsel regelmatig te koelen of bepaalde zalven te gebruiken. Misschien kun je ook naar een fysiotherapeut gaan.

Pijnloos

Een voorwaarde voor het hervatten van uw sport na een blessure is dat uw bewegingsvrijheid niet wordt beperkt door pijn. Als je nog steeds pijn hebt tijdens het sporten, ben je nog niet klaar. 

Geen overbelasting

Zodra je geen pijn meer voelt bij het sporten, heb je de blessure nog niet helemaal overwonnen. Nu is het tijd om de intensiteit langzaam terug te brengen naar het niveau van voor de blessure. In het begin is het zinvol het activiteitenniveau voor de blessure te halveren en daarna langzaam te verhogen.

Als je op deze koers blijft, zul je langzaam maar zeker herstellen van je blessure en sterker terugkomen.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.