Tips om het sporten in de hitte draaglijker te maken | Tips om het sporten in de hitte draaglijker te maken

Tips om het sporten in de hitte draaglijker te maken | Tips om het sporten in de hitte draaglijker te maken

Als je motivatie afneemt bij hoge temperaturen, gooi dan nog niet meteen de handdoek in de ring. In plaats daarvan, bereid je voor door een paar extra voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Vroege vogel

Plan uw training vroeg in de ochtend wanneer de temperatuur koeler is. Als je een late vogel bent, moet je op zijn minst tot de namiddag wachten om je training buiten te doen. Houd er rekening mee dat het in de late namiddag nog steeds erg warm kan zijn in stedelijke gebieden, omdat asfalt en beton warmte vasthouden. Je kunt ook naar een weide gaan.

Draag lichte, lichtgekleurde kleding en een beschermingsfactor tegen de zon

Donkere kleren trekken meer zonlicht aan, waardoor ze veel heter worden. En vergeet zonnebrandcrème niet, want zonnebrand kan het risico op huidkanker verhogen.

Trainen in de schaduw

Het is niet omdat je buiten bent, dat je op een onbeschermde weg moet lopen. Schuil voor de zonnestralen door te trainen op een bebost (schaduwrijk) pad of weiland.

Vergeet niet te drinken

Om gehydrateerd te blijven, moet je meer doen dan 15 minuten voor je training een glas water drinken. Je moet tijdens je hele training drinken. Na je training kun je een paar stukken sappig fruit eten, zoals meloenen of perziken, om je op te frissen.

Zet jezelf niet te veel onder druk.

Sommige mensen denken dat ze maar door moeten gaan. En hoewel lichaamsbeweging een uitdaging voor jezelf is, is het ook belangrijk om je grenzen te kennen en Moeder Natuur te respecteren. Dus als je duizelig of misselijk wordt, stop of neem een pauze.

Hoe lang is het veilig om buiten te blijven? Er is geen algemeen antwoord op deze vraag. Ieders warmtetolerantie is anders. Luister naar je lichaam. Als je voelt dat er iets mis is, stop dan met oefenen en ga in de schaduw of koelte zitten.


_______________________________________________________________

 

Als je motivatie afneemt bij deze temperaturen, gooi dan niet de handdoek in de ring. In plaats daarvan, bereid je voor door een paar extra voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Vroege vogel

Plan uw training in de vroege ochtenduren wanneer het koeler is. Als je een late vogel bent, moet je op zijn minst tot de namiddag wachten om je buitentraining te doen. Houd er rekening mee dat het in de late namiddag in stedelijke gebieden nog steeds erg warm kan worden omdat asfalt en beton warmte vasthouden. Als het een optie is, ga dan naar een weide.

Draag lichtgekleurde kleding en zonnebrandcrème

Donkere kleren trekken meer zonlicht aan, waardoor ze veel heter worden. En vergeet zonnebrandcrème niet, want zonnebrand kan het risico op huidkanker verhogen.

Oefening in de schaduw

Het is niet omdat je buiten bent, dat je op een onbeschermde straat moet lopen. Schuil voor de zonnestralen door te trainen op een bebost (schaduwrijk) pad.

Vergeet niet te drinken.

Om gehydrateerd te blijven, moet je meer doen dan 15 minuten voor je training een glas water drinken. Je moet tijdens je hele training drinken. Daarna kunt u een paar stukken sappig fruit eten, zoals meloenen of perziken.

Zet jezelf niet te veel onder druk.

Sommige mensen denken dat ze gewoon door moeten gaan. En hoewel lichaamsbeweging een uitdaging voor jezelf is, is het ook belangrijk om je grenzen te kennen en Moeder Natuur te respecteren. Dus als je duizelig of misselijk wordt, stop of neem een pauze.

Hoe lang is het veilig om buiten te blijven? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. Ieders warmtetolerantie is anders. Luister naar je lichaam. Als je voelt dat er iets mis is, stop dan met oefenen en ga in de schaduw of koelte zitten.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.