Waarom je suiker moet opgeven

Waarom je suiker moet opgeven

Zodra je bewerkt voedsel eet, eet je in de meeste gevallen industriële suiker. Ondanks zijn slechte reputatie zit suiker tegenwoordig bijna overal in. Het smaakt tenslotte zo goed. Maar waarom je suiker moet opgeven (of in ieder geval je suikerconsumptie moet verminderen) en wat er met jou en je lichaam gebeurt als je dat doet, kun je hier te weten komen:

 

1. meer energie

Suiker maakt je moe en traag. Wie heeft het niet meegemaakt: na een vette, suikerrijke maaltijd gaan we op de bank liggen en doen niets. Een suikerarm dieet met verse, onbewerkte voedingsmiddelen geeft je lichaam en geest juist energie. Fysieke processen werken beter en je presteert beter op het gebied van spieropbouw en conditie en op het gebied van concentratie.

 

2. betere huid en stemming

Veel suiker in de voeding verstoort de darmflora en suikerliefhebbende bacteriën en schimmels vestigen zich in de darmen. De darm heeft een enorme invloed op ons welzijn. Als er problemen zijn, kunnen ook psychische problemen zoals verdriet, angst, paniekaanvallen of burn-out worden bevorderd. Bovendien wordt de toestand van de darm vaak weerspiegeld in de huid. Als je een tijdje zonder suiker gaat, zul je merken dat na verloop van tijd je stemming verbetert en je huid helderder wordt.

 

3. het verlangen verdwijnt

Suiker werkt op ons lichaam als een drug. De zoete prikkel gaat rechtstreeks naar het beloningscentrum van de hersenen. Hoe meer we ervan consumeren, hoe meer we eraan gewend raken. Deze verslaving uit zich in hunkering. Het lichaam verlangt steeds opnieuw naar de zoete stof. Hoe moeilijk het in het begin ook is om suiker op te geven, na een tijdje zal het geweldig zijn als je merkt dat je geen trek meer hebt in zoetigheid. Op den duur zullen je smaakpapillen ook gevoeliger worden. U zult merken dat zelfs een eenvoudige appel ineens veel intenser smaakt. Het hoeft nauwelijks vermeld te worden dat dit het u ook gemakkelijker maakt om op lange termijn af te vallen. 

4. sterker immuunsysteem en preventie van diabetes:

Suiker bevordert ontstekingen en vermindert het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Een suikerarm dieet zorgt ervoor dat de kans op het ontwikkelen van allergieën, verkoudheid of andere ernstigere ziekten snel afneemt.
Bovendien voorkomt een suikerarm dieet diabetes type 2. Te veel suikerconsumptie leidt tot een verhoogde insulineresistentie. De suiker kan niet meer vanuit het bloed naar de cellen worden getransporteerd en de bloedsuiker stijgt te veel. Als je helemaal geen suiker eet, kan dit probleem niet ontstaan.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.