Waarom is regeneratie zo belangrijk voor uw lichaam?

Waarom is regeneratie zo belangrijk voor uw lichaam?

Wat betekent regeneratie? 

Regeneratie betekent een proces van herstel. Met betrekking tot sport is het vooral het herstel van lichaamsfuncties.
Nadat je je lichaam hebt getraind, in de sportschool of thuis met je Rugzak en een Training App moeten de spieren eerst herstellen van kleine verwondingen en weer volledig opbouwen. Pas als dit voldoende is gebeurd, heeft vervolgtraining zin. 

Waarom heeft uw lichaam regeneratiefasen nodig? 

1. Tijdens het sporten wordt een trainingsprikkel ingesteld, die in het verdere verloop van het trainingsproces zorgt voor een toename van de prestaties en de groei van de spieren. Dit proces vindt echter niet plaats tijdens uw training, maar in de daaropvolgende regeneratiefase. Als je onvoldoende aandacht besteedt aan deze fase, kunnen je spieren niet herstellen, zich niet voorbereiden op toekomstige belasting en vooral niet groeien. Als u daarentegen aandacht besteedt aan een voldoende lange herstelperiode, zal uw trainingseffect het grootst zijn en zult u de meeste vooruitgang boeken.

2. Kort na de inspanning, d.w.z. het sporten, is er een open-vensterfase waarin uw lichaam bijzonder vatbaar is voor ziekteverwekkers. Hoe meer herstelmaatregelen en zelfzorg u neemt, zoals rusten, veel drinken en evenwichtig eten, hoe sneller deze fase voorbij is en uw risico op een infectie niet meer zo groot is. 

Als je tijdens de training geen pauze neemt, staat je lichaam permanent onder spanning en stress. Als je je lichaam na de training niet de rust geeft die het nodig heeft, sta je ook mentaal onder spanning en kun je niet tot rust komen. Als je aandacht besteedt aan voldoende regeneratiefasen, geef je je geest de nodige kracht om je in de volgende training weer op de bewegingssequenties te kunnen concentreren en zorg je voor meer evenwicht.

Je hebt waarschijnlijk periodes in je training gehad waarin geen vooruitgang werd geboekt. Verhoging van de hersteltijd kan u helpen dergelijke trainingsplateaus te overwinnen. Pas als de spieren weer volledig opgebouwd zijn, kunnen ze nieuwe prikkels ontvangen en hun volle effect ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.