Wat remt je metabolisme? Zeven dingen die je moet weten. Wat remt je metabolisme? Zeven dingen die je moet weten.

Wat remt je metabolisme? Zeven dingen die je moet weten. Wat remt je metabolisme? Zeven dingen die je moet weten.

GER

Heb je het gevoel dat je lichaam zich in recordtijd vet ophoopt? Een trage stofwisseling kan de oorzaak zijn. Dit is wat bepaalt hoe snel je aankomt. We zullen je vertellen welke fouten je metabolisme belemmeren.

Het is echt klote. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen en komen niet aan. Voor velen daarentegen stapelen de overtollige kilo's zich in recordtijd op in probleemgebieden. Waarom is dat?

Of u snel aankomt of niet, wordt voornamelijk bepaald door uw stofwisseling.

Tijdens deze chemische en fysische processen in het lichaam worden bestanddelen van het voedsel, zoals Koolhydraten, vetten en Eiwitten omgezet in verschillende eindproducten.

Factoren zoals genen, leeftijd en geslacht beïnvloeden hoe goed je metabolisme werkt. Maar ook uw voeding en lichaamsbeweging zijn belangrijke invloedsfactoren.

Als je het gevoel hebt dat je metabolisme op een laag pitje staat, vermijd dan de volgende 7 fouten - ze zullen je vetmetabolisme afremmen.
 

1. te veel suiker

Koekjes, gebak, jelly bears en dergelijke zijn niet alleen ongezond, ze verlammen ook je stofwisseling. De reden hiervoor is het overvloedige suikergehalte.

Na het eten van zo'n suikerbom stijgt de bloedsuikerspiegel in het lichaam snel en geeft de alvleesklier insuline af. Het hormoon transporteert suiker vanuit de bloedbaan naar de cellen. Uiteindelijk kan er te weinig suiker in het bloed achterblijven.

Eén gevolg is hunkering. Het risico dat u naar ongezond, dikmakend voedsel grijpt is groot en u komt in een vicieuze cirkel terecht.
 

2. onregelmatig eten

Sla je vaak je ontbijt over? Dit moet geen gewoonte worden.

Als je onregelmatig eet, vertraagt je metabolisme. Om uw lichaam efficiënt te laten werken, heeft het regelmatig voedingsstoffen nodig.

Als je hem ook te weinig calorieën geeft, schakelt hij over op spaarstand. Daarom zijn radicale diëten waarbij je extreem weinig energie verbruikt, niet aan te bevelen.
 

3. te weinig eiwitten

Noten, eieren, vlees en peulvruchten hebben één ding gemeen: ze bevatten veel eiwitten en kunnen daardoor je stofwisseling versnellen.

Dit komt doordat het lichaam veel energie moet verbruiken om eiwitten af te breken tot hun bestanddelen.

Nog een pluspunt: Eiwitrijke voeding houdt de spieren in stand en vult bovendien lang.
 

4. te weinig water

Water stimuleert de spijsvertering, bevat geen calorieën en stilt opkomende hongergevoelens. Voor een goed functionerende stofwisseling moet u ten minste 1,5 liter water of kruidenthee drinken.

Als je te weinig drinkt, worden de stofwisselingsprocessen vertraagd.

5. je drinkt vaker alcohol

Of het nu gaat om een glas mousserende wijn, drie Cuba Libres of een pint bier: alcohol belemmert de stofwisseling, met als gevolg dat je lichaam sneller vet opslaat.

Bovendien leveren alcoholische dranken veel calorieën en bevatten ze vaak veel toegevoegde suiker. Als dat laatste het geval is, stijgt de bloedsuikerspiegel in recordtijd, zoals reeds beschreven.
 

6. te veel junk food

Burgers, frietjes, curryworst en meer Fast Food bevat weinig voedingsstoffen, maar veel verzadigde vetzuren. Deze zorgen voor een trage spijsvertering en verhinderen dat koolhydraten en vetten efficiënt worden afgebroken tot hun bestanddelen.

Tip: Vervang friet door groentefriet en het broodje hamburger door een volkorenbroodje.
 

7. te weinig sport

Als u de hele dag op kantoor zit, moet u het gebrek aan beweging aan het eind van de dag en in het weekend compenseren.

Want weinig lichaamsbeweging remt op lange termijn de stofwisseling en kan dus gewichtstoename in de hand werken.

Dit betekent: zoveel mogelijk bewegen in het dagelijks leven, de trap nemen in plaats van de lift en regelmatig bewegen.

 

🇬🇧 ENG

Heeft u het gevoel dat uw lichaam in recordtijd vetkussentjes opslaat? Dit kan te wijten zijn aan een trage stofwisseling. Dit bepaalt hoe snel je aankomt. We kunnen je vertellen welke fouten je metabolisme belemmeren.

Het is echt verdomd. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen en komen niet aan. Voor velen echter stapelen de overtollige kilo's zich in recordtijd op bij de probleemzones. Waarom is dat zo?

Of u snel aankomt of niet, wordt in de eerste plaats bepaald door uw stofwisseling.

Tijdens deze chemische en fysische processen in het lichaam worden bestanddelen van voedsel, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten, omgezet in verschillende eindproducten.

Factoren zoals genen, leeftijd en geslacht beïnvloeden hoe goed je metabolisme werkt. Uw voeding en lichaamsbeweging zijn echter ook belangrijke factoren.

Als je het gevoel hebt dat je metabolisme op een laag pitje staat, dan moet je de volgende 7 fouten vermijden - ze remmen je vetmetabolisme.


1. Te veel suiker

Koekjes, cake, gummiberen en co. zijn niet alleen ongezond, ze verlammen ook je metabolisme. De reden hiervoor is de overvloedige hoeveelheid suiker die ze bevatten.

Na het eten van zo'n suikerbom stijgt de bloedsuikerspiegel in het lichaam snel en geeft de alvleesklier vervolgens insuline af. Het hormoon transporteert suiker vanuit de bloedbaan naar de cellen. Het kan gebeuren dat er uiteindelijk te weinig suiker in het bloed overblijft.

Eén gevolg is een hongeraanval. Het gevaar dat je op dat moment naar ongezonde dikmakers grijpt is groot en je komt in een vicieuze cirkel terecht.


2. onregelmatig eten

Sla je vaker je ontbijt over? Dit moet geen gewoonte worden.

Want als je onregelmatig eet, vertraagt je metabolisme. Om uw lichaam efficiënt te laten werken, heeft het regelmatig voedingsstoffen nodig.

Bovendien, als je niet genoeg calorieën eet, schakelt je lichaam over op de spaarstand. Daarom zijn radicale diëten waarbij je extreem weinig energie verbruikt, niet aan te bevelen.


3. Te weinig eiwitten

Noten, eieren, vlees en peulvruchten hebben één ding gemeen: ze bevatten veel eiwitten en kunnen daardoor je stofwisseling versnellen.

Dit komt doordat het lichaam veel energie moet verbruiken om eiwitten af te breken tot hun samenstellende delen.

Nog een pluspunt: eiwitrijk voedsel houdt de spieren in stand en houdt ze ook lang verzadigd.


4. Te weinig water

Water stimuleert de spijsvertering, bevat geen calorieën en dempt het hongergevoel. Voor een goed functionerende stofwisseling moet u ten minste 1,5 liter water of kruidenthee drinken.

Als je te weinig drinkt, verlopen de stofwisselingsprocessen trager.

5. je drinkt vaker alcohol

Of het nu gaat om een glas mousserende wijn, drie Cuba Libres of een maatje bier: alcohol belemmert de stofwisseling, met als gevolg dat je lichaam sneller vet opslaat.

Bovendien leveren alcoholische dranken veel calorieën, en vaak wordt er veel suiker aan toegevoegd. Als dat laatste het geval is, stijgt de bloedsuikerspiegel, zoals reeds beschreven, in recordtijd.


6. Te veel junk food

Hamburger, friet, curryworst en ander fastfood bevatten weinig voedingsstoffen, maar wel veel verzadigde vetzuren. Deze zorgen voor een trage spijsvertering en verhinderen dat koolhydraten en vetten efficiënt worden afgebroken tot hun bestanddelen.

Tip: Vervang de frietjes door groentefrites en het hamburgerbroodje door een volkorenbroodje.


7. Te weinig sport

Als u de hele dag op kantoor zit, moet u het gebrek aan beweging aan het eind van de dag en in het weekend compenseren.

Want weinig lichaamsbeweging remt op lange termijn de stofwisseling en kan dus gewichtstoename in de hand werken.

Dat betekent: zoveel mogelijk bewegen in het dagelijks leven, de trap nemen in plaats van de lift en regelmatig bewegen.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.