Hoe optimaliseer je je springtouw training?

Hoe optimaliseer je je springtouw training?

Bij cardioapparatuur denkt u misschien aan loopbanden, elliptische trainers en Fietsergometer komen in me op. Bent u nieuwsgierig naar een van de beste apparaten om uw hart te laten pompen, die geen honderden euro's kost en die u overal kunt gebruiken? Het PAKAMA springtouw.

Met dit hulpmiddel kunt u in een mum van tijd een uiterst efficiënte en leuke workout krijgen. Touwtje springen werkt op bijna alle delen van het lichaam. Het werkt op de kuit-, schouder-, onderarm-, quadriceps-, bil- en vooral de kernspieren. Je hele lichaam moet gecoördineerd zijn, waardoor bijvoorbeeld de buikspieren worden aangesproken, zodat je niet overal heen stuitert.

Veel atleten trainen met springtouwen omdat springen niet alleen de coördinatie verbetert, maar ook explosieve kracht bevordert en de enkels versterkt, wat het risico op blessures in het gewricht kan verminderen.

Perfectioneer je springtouw vorm:

Zoals bij elke oefening, moet je ervoor zorgen dat je de juiste vorm hebt bij het touwtje springen om het meeste voordeel te krijgen en blessures te voorkomen. Veel mensen denken dat touwtje springen dodelijk is voor de knieën als je niet actief bent of een beginner. Maar dat is niet zo, als je het goed doet spring je maar ongeveer een centimeter van de grond; de spanning is niet zo groot.

De juiste vorm houdt in:

  • Je schouders moeten ontspannen blijven
  • Concentreer je op het draaien voornamelijk vanuit de polsen en een beetje vanuit de onderarmen
  • Spring op de ballen van je voeten
  • Hou je knieën zacht
  • Gebruik je buikspieren de hele tijd actief
  • Hou je blik naar voren gericht (niet naar boven of beneden)

Als je begint te springen, kan het frustrerend zijn. Het is niet zoals hardlopen, wat je makkelijk kan doen, je moet eerst de coördinatie opbouwen. Je verbrandt nog steeds calorieën omdat je je continu inspant. Probeer geduldig te zijn met jezelf (en het touw). Veel plezier met springen!

___________________________________________________________________

 

Als je denkt aan cardio-apparatuur, loopbanden, elliptische en stationaire fietsen Bent u nieuwsgierig naar een van de beste machines die u kunt gebruiken om uw hart te laten pompen, die geen honderden dollars kost en die u overal kunt gebruiken? Het PAKAMA springtouw.

Met dit hulpmiddel kunt u in een mum van tijd een uiterst efficiënte en leuke workout krijgen. Touwtje springen gebruikt bijna alle delen van het lichaam. Het werkt op de kuit-, schouder-, onderarm-, quadriceps-, bil- en vooral de kernspieren. Je hele lichaam moet gecoördineerd zijn, wat de kernspieren stimuleert, zodat je niet alle kanten op stuitert.

Veel atleten trainen met springtouwen omdat springen niet alleen de coördinatie verbetert, maar ook explosieve kracht opbouwt en de enkels versterkt, wat het risico op blessures in het gewricht kan verminderen.

Perfectioneer je springtouw vorm:

Zoals bij elke oefening, moet je ervoor zorgen dat je de juiste vorm hebt bij het touwtje springen om het meeste voordeel te krijgen en blessures te voorkomen. Veel mensen denken dat touwtje springen dodelijk is voor de knieën als je niet actief bent of een beginner. Maar dat is niet het geval, als je het goed doet, spring je maar een centimeter van de grond. Uw goede vorm moet omvatten:

  • Je schouders moeten ontspannen blijven
  • Concentreer je op het draaien, voornamelijk vanuit je polsen en een beetje vanuit je onderarmen
  • Spring op de ballen van je voeten
  • Hou je knieën zacht
  • Gebruik je kernspieren de hele tijd actief
  • Hou je blik naar voren gericht (niet naar boven of beneden)

Als je voor het eerst begint te springen, kan het frustrerend zijn. Het is niet zoals hardlopen, wat je makkelijk kan doen, je moet eerst coördinatie opbouwen. Plus, je verbrandt nog steeds calorieën omdat je je continu inspant. Probeer geduldig te zijn met jezelf (en het touw). Gewoon veel plezier tijdens het springen!

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.