Hoe je gelukkiger kunt worden

Hoe je gelukkiger kunt worden

We raken vaak verstrikt in de stress van alledag en verliezen alle positieve momenten in ons leven uit het oog. Je mindset heeft een grote invloed op hoe je je voelt en of je gelukkig of gestrest bent. Zelfs als de externe situatie niet verandert, kunnen je gevoelens 180 graden draaien als je je mentaliteit verandert. Hier zijn een paar tips over hoe je dat kunt doen:

 

1. Wees dankbaar voor wat je hebt:

Evolutionair gezien hebben mensen de neiging zich te concentreren op het negatieve in hun leven in plaats van op het positieve. Dit was vroeger heel belangrijk om te overleven, maar is tegenwoordig niet meer nodig.
Als je je gedachten stap voor stap actief verandert, zal het uiteindelijk gemakkelijker voor je zijn om je meer te richten op de positieve dingen, waardoor je in het algemeen gelukkiger wordt. Een goede oefening hiervoor is je elke dag bewust te worden van wat je hebt en daar bewust dankbaarheid voor te voelen. De beste manier om dit te doen is om elke avond voordat je naar bed gaat of elke ochtend als je wakker wordt een lijstje te maken van waar je dankbaar voor bent. Je zult merken dat zelfs op de slechtste dag er altijd dingen zijn waar je dankbaar voor kunt zijn. Misschien een heerlijke maaltijd, een vriendelijke caissière, een geweldig liedje op de radio of het feit dat je gezond bent en kunt sporten. Na verloop van tijd zal je lijst steeds langer worden en zal het je steeds gemakkelijker vallen om alle positieve dingen in je leven op te merken.

2. Geloof in je mogelijkheden.

In plaats van grote dromen en doelen te onderdrukken met gedachten als "Dat kan ik toch niet" of "Dat wil ik wel doen, maar ik kan het niet", probeer je focus te verleggen en een denkrichting in te stellen als: "Hoe kan ik verder gaan om het te bereiken? Als je zo van gedachten verandert, komen er mogelijkheden in je op die je eerder niet zag.

3. Ga altijd uit van het beste.

Veel mensen beginnen liever met het negatieve, uit angst voor teleurstelling. Zo kun je minder teleurgesteld zijn, maar je stelt geen hoge eisen aan je leven en hebt veel meer zorgen dan wanneer je het geloof "Het komt wel goed op de een of andere manier" vestigt. Volgens het motto "Maak je pas zorgen als het nodig is, anders maak je je meer zorgen dan nodig is", moet je er liever van uitgaan dat alles goed komt en je energie en tijd steken in het werken aan het bereiken van je doelen in plaats van je zorgen te maken dat het misschien niet lukt.

4. Stop met jezelf steeds te vergelijken.

Iedereen kent het wel: je scrolt door sociale media, ziet de bewerkte hoogtepunten uit andermans leven en dan gebeurt het: je valt in de vergelijkingsval en gaat je eigen leven vergelijken met die foto's. In tegenstelling tot deze perfect geënsceneerde scènes, lijkt je leven plotseling totaal saai en vervelend.
Maar wees je er altijd van bewust dat mensen op sociale media alleen de beste momenten van hun leven delen en die zelfs kunstmatig bewerken om ze er nog gelukkiger/succesvoller/lamoureuzer uit te laten zien. Weet dat het niet uitmaakt hoe andere mensen hun leven leiden. Waar het echt om gaat is of u uw eigen leven leidt in overeenstemming met uw waarden, doelen en prioriteiten. Waar andere mensen op vakantie gaan, of ze een strakke taille hebben, een sportschool thuis, waar ze succesvol zijn enz. heeft geen invloed op de vraag of jij de persoon bent die je wilt zijn in je eigen leven.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.