Traint u thuis of in de sportschool?

Traint u thuis of in de sportschool?

2 commentaren

Wie met regelmatige fitnesstraining wil beginnen, vraagt zich vaak af waar de geplande trainingen het best kunnen worden uitgevoerd. Is het beter om te investeren in een goed uitgeruste thuisgym of om een abonnement te nemen op een fitnessclub? Wij laten u zien wat er echt toe doet als het gaat om thuis of in de sportschool trainen!

Voor- en nadelen van trainen binnen je eigen vier muren

Eén ding voorop: als u uw lichaam "gewoon" in vorm wilt krijgen, kunt u zeker baat hebben bij training binnen uw eigen vier muren. Voor sporten zoals yoga is meestal alleen een goede mat nodig. In combinatie met buik-, been- en kontoefeningen en kleine dumbbells krijgt u zo uw lichaam in vorm. Zie het zo: u hebt uw eigen trainingsruimte in uw woonkamer, bijvoorbeeld, en kunt trainen wanneer u maar wilt. En in plaats van een (personal) trainer kunnen trainingsvideo's op YouTube en dergelijke je helpen je workout te organiseren. 

Je moet hier op letten: 

  • Zorg er bij het sporten voor dat de luchtkwaliteit in de kamer goed is en houd de "fitnessruimte" schoon. Zo kunt u een duidelijke grens houden tussen "woon- en sportruimte" in uw huis.
  • Zorg dat je genoeg ruimte hebt - je moet af en toe meubels verplaatsen. Zie het als een deel van je training! Pas op voor tafelranden en dergelijke: die kunnen snel pijn doen aan je ogen.
  • Hoewel het niet uitmaakt welke outfit je draagt om thuis te trainen, moet je zeker sportkleding dragen. Het kan ook nuttig zijn om specifieke "trainingstijden" in te plannen tijdens de week. Dit zal je helpen fit en gedisciplineerd te blijven.
  • Houd uw doelstellingen bij en schrijf uw prestaties op in een "fitnessdagboek" om na te gaan of de training de gewenste resultaten oplevert en wat er moet worden veranderd.

De argumenten tegen sport in huis

  • Niet alles is mogelijk: cardiosessies of oefeningen met zware gewichten kunnen slechts in beperkte mate thuis worden gedaan. Tenzij je een loopband hebt en een halte met gewichten, maar in krappe flats is dat meestal niet mogelijk. Het enige dat hier helpt is buiten joggen of een buitenstation.
  • De kwestie van de motivatie: Wie thuis sport, worstelt vaak met zijn innerlijke varken. Een avondje Netflix op de bank komt veel eerder in aanmerking dan een training op de yogamat. Alleen sporten kan voor de meeste mensen een probleem zijn. Vaak is trainen met vrienden of in kleine groepjes veel leuker.
  • Onjuiste uitvoering: Wanneer u thuis traint, neemt ook het risico op letsel toe. Vooral beginners kunnen zonder professionele hulp snel verrekkingen of verstuikingen oplopen.

Trainen in de sportschool: zo werkt het!

Als u besluit niet thuis te trainen, kunt u overwegen een sportschoollidmaatschap te nemen. Maar zelfs hier zijn er een paar dingen om rekening mee te houden, want de prijzen van de respectieve fitnessstudio's variëren van 20 tot 100 euro per maand.

Stel uzelf van tevoren de volgende vraag: Heeft u behoefte aan professionele begeleiding, een wellnessruimte, cursussen of is een eenvoudige fitnessruimte met sporttoestellen voldoende voor u? Opgelet: De duur van veel fitnessstudio's is vaak één tot twee jaar.

Dit is wat je moet overwegen: 

  • Gepaste sportkleding en goede schoenen zijn essentieel. In tegenstelling tot een training thuis, moet je niet naar de sportschool komen met gescheurde, vuile kleren. Investeer in comfortabele overhemden en broeken.
  • Spring niet meteen in training van "0 tot 100", maar bespreek uw doelen met een fitnesscoach en stel samen een trainingsplan op. Probeer al het materiaal uit en laat het u in detail uitleggen om fouten te vermijden!
  • In de sportschool bent u niet alleen en de andere leden om u heen kunnen uw motivatie om te trainen vergroten. Misschien maak je zelfs nieuwe vrienden in de sportschool en kijk je nog meer uit naar de volgende trainingssessie.
  • Over "omringd door andere mensen" gesproken: Houd rekening met je fitnesscollega's! Luister niet naar luide muziek tijdens het sporten, "reserveer" geen toestellen om selfies te nemen en denk er zelfs niet aan om in de sportschool te telefoneren.

Dit spreekt tegen de sportstudio

  • Maandelijkse uitgaven: In tegenstelling tot een thuisworkout heeft u bij een lidmaatschap van de Muckibude vaste maandelijkse kosten. Deze rekening moet betaald worden, zelfs als je niet komt opdagen voor de training.
  • Tijdsdruk: Hoewel veel sportscholen tot middernacht open zijn, is de vraag wanneer u wilt trainen: voor het werk of erna? Probeer verschillende tijdstippen om uit te vinden of u een ochtend- of avondsporter bent.
  • Motivatie: Zelfs met een sportschool lidmaatschap, kan het innerlijke varken beginnen te gillen. In tegenstelling tot de "thuisgym" moet u voor deze trainingssessie uw sporttas inpakken en een iets langere weg naar de training afleggen. Dit kan helpen: Maak een bindende afspraak met vrienden om samen te sporten in de sportschool. 

Het belangrijkste is om te bewegen!

Welke beslissing je ook neemt, uiteindelijk telt één ding boven alles: de wil! Het feit dat u regelmatig wilt bewegen is de eerste stap naar uw droomlichaam. Idealiter gaat het er niet alleen om gewicht te verliezen en je lichaam vorm te geven, maar ook om je lichaam gezond en vitaal te houden. Iedereen heeft andere voorkeuren, dus het is de moeite waard om beide trainingsopties uit te proberen.

2 commentaren

ktrina
ktrina

Thanks for writing this blog. I am totally Aggrey with you. It is very informative. Good experience to visit this site. Check out Best Fitness

Miguel
Miguel

https://deportestodo.com

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.