Hoe gewicht te verliezen terwijl je slaapt

Hoe gewicht te verliezen terwijl je slaapt

Wij hebben reeds in eerdere Artikelen via de zgn. Afterburn effect verslagen: Als je intensief traint, verbrand je ook tijdens de rusturen na de training nog calorieën. Dat is de theorie.

Maar is dit effect überhaupt de moeite waard, of is het zo klein dat je er helemaal niets mee te maken hebt?
Maar als het afterburn effect de moeite waard is - wat moet je dan doen om het zo lang mogelijk te laten duren?

 

Waarom verbranden we eigenlijk calorieën in rust?

De "naverbranding" is verdeeld in 3 fasen:

 

Fase 1:

De eerste fase begint direct na de training. Als u met uw PAKAMA trainingsrugzak een zweterige training hebt afgewerkt, duurt deze fase tot een uur na het einde van de training. Gedurende deze tijd zoekt je lichaam naar energiereserves in je organisme om te herstellen van de spanning. Om je spieren, stofwisseling, ademhaling en hartactiviteit tot rust te laten komen, moet je extra calorieën verbranden.

Fase 2:

De tweede fase van het afterburn effect kan enkele uren duren. Dit is wanneer je spieren regenereren. Ze zijn moe en gespannen van de training. Daarom zijn er veel eiwitten nodig om je spiercellen weer op te bouwen. Er is veel energie nodig om deze te "produceren" en u blijft talrijke calorieën verbruiken.... Perfect, is het niet?

Fase 3:

Het afterburn effect wordt alleen geactiveerd als je jezelf echt tot het uiterste drijft. Probeer een van onze trainingsprogramma's van meerdere weken in onze app met onze super motiverende PAKAMA coaches! Ze brengen je echt op gang, maar het plezier wordt ook niet verwaarloosd!

Als je je echt hebt uitgesloofd, profiteer je van fase 3 van het afterburn effect! Je spieren staan nog onder spanning en je voelt misschien zelfs wat spierpijn?
Om het herstel in stand te houden, is je energiebehoefte nog steeds verhoogd. Dit betekent dat je nog steeds een paar dagen een paar extra calorieën na je training!

 

Je vraagt je vast af:
- hoeveel extra calorieën je kunt verbranden?
- hoe lang het afterburn effect kan aanhouden?

Dit hangt sterk af van je conditie en de training die je hebt gedaan. De hoeveelheid verbrande calorieën varieert van 20-200 kcal en de duur ongeveer 1-72 uur.
Volgens verschillende studies bedraagt het afterburn-effect slechts ongeveer 5% van de verbrande calorieën bij matige duurtraining en tot ongeveer 20% bij intervaltraining met hoge intensiteit. U moet bedenken dat het afterburn effect slechts een positieve bijwerking is, naast andere voordelen.

 

Trainingsintensiteit of trainingsduur?

Veel mensen denken nog steeds dat lange trainingen betere effecten hebben. Dat is niet het geval. De beslissende factor voor uw calorieverbruik en voor uw after-burn effect is de Trainingsintensiteit.
Waarom probeert u niet een van onze Snelle en vuile trainingen! Super makkelijk met je Fitness rugzakuw Opleidingsinstrumentenhoe De bar en uw Weerstandsbanden met verschillende weerstanden, en uw Training app.
Een alternatief is 15-30 minuten effectieve HIIT.
Dit betekent dat intensieve intervaltraining de beste manier is om calorieën te verbranden.

Laat een reactie achter

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de volgende regels zijn van toepassing. algemene voorwaarden en Privacybeleid van Google.